-

 

 

پیوندها

جستجو در منابع کتابخانه                                                  شماره استاندارد بین المللی کتابخانه IR-400880121

 ثبت نامvpn دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

 

 

پایگاه های اطلاعاتی
  • تاریخ انتشار : 1402/06/19 - 09:40
  • بازدید : 381
  • تعداد بازدید : 369
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
کتابخانه

معرفی کتاب مبانی تغذیه

کتاب مبانی تغذیه بر اساس سرفصل مصوب شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی چاپ نخست منتشر شد

 

معرفی کتاب

تغذیه نه فقط نیاز اساسی حیات، بلکه عامل لذت و تضمین کننده‌ی سلامت جسمی، روانی و اجتماعی است. کلید تغذیه‌ی مناسب جسم و روان، تأمین نیازهای غذایی بدن متناسب با شرایط فردی، لذت از صرف غذا و ایجاد حس شادابی و سلامتی است. متخصصان رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی به ویژه کارشناسان تغذیه، برای شناسایی افراد درمعرض خطرتغذیه‌ای، پیشگیری، درمان و انجام مداخلات تغذیه‌ای، لازم است با مواد غذایی، اثرات مواد مغذی و غذا بر بدن، واکنش بدن نسبت به آنها، نقش ماده‌ی مغذی در بدن، اثرات کمبود و مسمومیت مواد مغذی آشنا باشند. مواد مغذی شامل درشت­مغذی‌ها (کربوهیدرات، پروتئین و لیپید) و ریزمغذی‌ها (ویتامین‌ها و مواد معدنی)، نقش مهمی در سلامتی بدن ایفا می‌کنند، به طوری‌که کمبود و یا مصرف بیش ازحد ممکن است باعث سوءتغذیه شود و اثرات جبران ناپذیری بر سلامت انسان بگذارد. بنابراین، فارغ‌التحصیلا‌ن رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی که متولیان سلامت عمومی جامعه هستند، باید با اصول تغذیه‌ی اساسی که شامل دریافت انرژی و اثرات درشت مغذی‌ها و ریزمغذی‌ها بر بدن است، آشنایی کامل داشته باشند. با توجه به نیاز ضروری به کتابی در زمینه‌ی تغذیه‌ی اساسی بر اساس سرفصل وزارت بهداشت و برای استفاده‌ی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته‌ی علوم تغذیه و سایر رشته‌های مرتبط با تغذیه، مؤلفان مجموعه‌ی حاضر بر آن شدند که این فقدان را درحدتوان پاسخ گویند. اگرچه ممکن است تألیف و تدوین کتب علمی هر رشته، کمترین چالش رفع نیاز بشر برای ارتقای دانش و کاربست آن در بهبود سلامت آحاد جامعه باشد.در تدوین مجموعه‌ی حاضر، تلاش گردیده بر اساس آخرین منابع مطرح در حوزه‌ی علم تغذیه و متناسب با توسعه‌ی علوم جدید در گستره‌ی مواد مغذی و نقش آن‌ها در سلامت بدن، کمبود و مسمومیت ناشی از مواد غذایی، مطالب جدیدی گنجانده شود. و کلام آخر، بدون شک هیچ دست­نوشته‌ی بشری خالی از نقص و اشکال نیست، لذا امید به دریافت نقد سازنده و نیز رهنمود شما صاحب‌نظر عزیز داریم تا بتوانیم چاپ‌های بعدی این کتاب را هرچه بهتر و بی‌نقص‌تر منتشر نماییم.

  • گروه خبری : کتابخانه دانشکده علوم تغذیه
  • کد خبر : 131313
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست