• تاریخ انتشار : 1402/01/15 - 08:35
  • بازدید : 1361
  • تعداد بازدید : 1271
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به سنگ کیسه صفرا

 

 

دکتر غزاله اسلامیان استادیار دانشگاه و دکترای تخصصی علوم تغذیه ضمن بیان این مطلب گفت: در بیماران مبتلا به سنگ‌های صفراوی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند نباید کاهش وزن سریع رخ دهد.

استادیار دانشکده علوم تغذیه رعایت رژیم غذایی کم چرب در بیماران مبتلا به سنگ‌های کیسه صفرا را ضروری عنوان کرد.
به گفته وی رژیم‌های کاهش وزن شدید، سبب تجزیه سریع بافت‌ها و آزاد شدن کلسترول موجود در غشای سلول‌ها می‌شود که این امر می‌تواند منجر به افزایش ورود کلسترول به داخل صفرا و افزایش احتمال تشکیل سنگ‌های صفراوی شود.
این استادیار دانشکده علوم تغذیه مقادیر زیاد چربی در رژیم غذایی را سبب افزایش انقباضات کیسه صفرا، جابه‌جایی سنگ‌های صفراوی و بروز درد عنوان کرد.
وی افزود: در بیماران مبتلا به سنگ‌های کیسه صفرا تا زمانی که عمل جراحی یا شکستن سنگ یا حل شدن سنگ‌ها با تجویز دارو انجام شود باید بیماران از رژیم های غذایی کم چرب استفاده کنند.
دکتر اسلامیان خاطرنشان کرد: بیماران مبتلا به سنگ‌های صفراوی معمولا وعده‌های غذایی کم حجم با تعداد دفعات بیشتر را  بهتر تحمل می‌کنند و غذاهای نفاخ را کمتر تحمل می‌کنند.
به گفته این دکترای تخصصی علوم تغذیه،  بعد از عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا برای بیمار رژیم مایع صاف شده کم چرب تجویز می‌شود. سپس رژیم غذایی بیمار به تدریج به رژیم غذایی معمولی کم چرب تغییر می‌یابد.
وی گفت: دریافت غذاهای چرب و شیرینی بعد از جراحی کیسه صفرا می‌تواند منجر به افزایش شدت نفخ، التهاب و اسهال در این افراد شود.
این استادیار دانشکده علوم تغذیه به این بیماران توصیه کرد: رژیم غذایی کم چرب را به مدت یک ماه ادامه دهند، وعده‌های غذایی را به بخش‌های کوچکتر تقسیم کرده و در تعداد وعده‌های بیشتری میل کنند. زیرا دریافت مقدار زیاد غذا در یک وعده می‌تواند باعث ایجاد گاز و نفخ شود.
دکتر غزاله اسلامیان با اشاره به مواد غذایی ممنوعه در رژیم غذایی این بیماران پس از عمل گفت: این بیماران باید از مصرف مواد غذایی زیر ترجیحا به مدت یک ماه پس از عمل جراحی اجتناب کنند.
–   لبنیات پر چرب مانند بستنی، پنیر و شیر کامل
–   غذا های سرخ شده مانند سیب زمینی سرخ شده
–    سس های خامه‌ای، سوپ خامه‌ای، کره
–  غذای فراوردی شده مانند سوسیس
–    آبگوشت
–     پیتزا، همبرگر
–    انواع شیرینی، کروسان، بیسکوئیت، دونات
–    چیپس، پفک
–    غذاهای تند
–    کافئین و الکل

وی مصرف مواد غذایی زیر را در این افراد مجاز برشمرد.
–   میوه و سبزیجات
–   پروتئین کم چرب مانند مرغ و ماهی بدون پوست، یا گوشت کم چرب
–    لبنیات کم چرب (شیر کم چرب یک درصد )
–    سفیده تخم مرغ (زرده تخم مرغ دو بار در هفته)
–    حبوبات
–    غلات سبوس دار، جو، جو دو سر

دکتر غزاله اسلامیان توصیه کرد: این بیماران باید مقدار مصرف فیبر را به تدریج افزایش دهند. زیرا  مصرف بیش از حد فیبر می‌تواند باعث ایجاد نفخ شود. همچنین از مصرف سبزی‌های نفاخ مثل انواع کلم، انواع ترب، بادنجان، پیاز، خیار و ذرت پرهیز کنند.

این استادیار دانشکده تغذیه در خاتمه سخنان خود خاطرنشان کرد: رژیم غذایی کم چرب به مدت یک ماه در این افراد توصیه می‌شود و یک هفته بعد از جراحی می‌توانند به تدریج فیبر غذایی مصرفی خود را افزایش دهند.

https://sbmu.ac.ir/index.jsp?siteid=518&fkeyid=&siteid=518&pageid=45171&newsview=124782

  • گروه خبری : گروه های مطالب,خبر دانشکده,آرشیو خبرها,معاونت
  • کد خبر : 124838
کلید واژه
معصومه رحمانی
خبرنگار

معصومه رحمانی

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست