هشدار درباره بطریهای آب معدنی؛ سرطان ننوشید
متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، گفت: بطریهای آب معدنی در صورتیکه در معرض نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد، به سلامت مصرفکننده آسیب میرساند.
دکتر گلبن سهراب در گفتوگو با خبرنگار اظهار کرد: بطری آب معدنی اگر در معرض نور آفتاب باشد یا در دمای انجماد باشد و آب درون آن یخ بزند، در هر دو شرایط فعل و انفعالات شیمیایی در بطری رخ میدهد که برای بدن بسیار مضر است.
وی افزود: بطریهای آب معدنی صرفا برای نگهداری آب در درجه حرارت یخچال صفر تا چهار درجه طراحی شدهاند، به عبارتی طراحی آنها برای شرایط سرد و خنک است، نه انجماد و گرما.
دکتر سهراب گفت: گرما باعث واکنش شیمیایی در پلاستیک حاوی آب شده و در نهایت باعث آزاد شدن مولکولهای آن در آب میشود.
وی با اشاره به اینکه بطریهای پلاستیکی نوشابه، دوغ، آب معدنی و مانند آن یک بار مصرف بوده و به هیچ عنوان نباید از این گونه بطریها برای نگهداری آب یا مواد اسیدی مانند آب لیمو و سرکه استفاده کرد، هشدار داد: اینکار خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه ادامه داد: این موضوع که افراد در روزهای گرم تابستان یک بطری آب معدنی همراه داشته باشند یا آن را دورن اتومبیل رها کنند، امری عادی است ولی نکته اینجاست بطری آبی که در معرض نور خورشید باشد مصرف آن خطرناک و اگر در صورت تابش مستقیم نور مانند یک ذرهبین عمل میکند.
نظر