• تاریخ انتشار : 1401/07/06 - 09:38
  • بازدید : 150
  • تعداد بازدید : 149
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نکاتی در خصوص نحوه نگهداری شیرهای استریلیزه و پاستوریزه/ ضرورت نگهداری در یخچال پس از بازشدن بسته بندی

ندکتر سعیده اسمعیلی عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی با اشاره به شرایط نگهداری شیر گفت: شیر خام به شدت مستعد فاسد شدن است و از بین بردن میکروب‌های بیماری‌زا سبب سالم سازی و افزایش زمان ماندگاری شیر می‌شود.


دکتر سعیده اسمعیلی عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی با اشاره به شرایط نگهداری شیر گفت:  شیر خام به شدت مستعد فاسد شدن است و از بین بردن میکروب‌های بیماری‌زا  سبب سالم سازی و افزایش زمان ماندگاری شیر می‌شود.






عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه با اشاره به نحوه تولید شیرهای استریلیزه و پاستوریزه تاکید کرد که هر دوی این محصولات پس از بازشدن بسته بندی باید در یخچال نگهداری شوند.



دکتر سعیده اسمعیلی فرایند پاستوریزاسیون را یکی از روش‌هایی عنوان کرد که برایاز بین بردن میکروب‌های بیماری‌زای موجود در شیر استفاده می شود .



این دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی افزود: در شیر پاستوریزه همچنان تعدادی میکروب‏ غیربیماری‌زا زنده می‌ماند که در طول نگهداری این ماده غذایی ممکن است رشد کرده و باعث فساد شیر شود.



استادیار دانشگاه با اشاره به مدت زمان محدود نگهداری شیر پاستوریزه در یخچال گفت: بین پنج تا هفت روز بسته به شرایط حمل و نقل و توزیع می‌توان شیر پاستوریزه را در یخچال نگهداری کرد.



وی پاستوریزاسیون را فرایندی کاربردی در صنعت غذا برای از بین بردن میکروب‌های بیماری‌زا عنوان کرد که در این فرایند حرارتی بین ۷۲ تا ۷۵ درجه سانتیگراد به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه بر روی شیر اعمال می شود، سپس به سرعت شیر تا دمایپنج درجه سانتیگراد سرد و بسته بندی می‌شود.



دکتر سعیده اسمعیلی استریلیزاسیون را روش دیگری برشمرد که با استفاده از عملیات حرارتی در دماهای بالاتر باعث  افزایش زمان ماندگاری شیر می‌شود.



به گفته وی در این روش تمام میکروارگانیسم‌های موجود در شیر اعم از بیماری‌زا و غیر بیماری‌زا تحت فرایند استریلیزاسیون از بین می‌رود و شیر عاری از هرگونه میکروارگانیسم می‌شود.



این استادیار دانشکده تغذیه در ادامه به فرآیند حرارتیUHT  (Ultra High Temperature)یا فرادما اشاره کرد که شامل حرارت‌دهی شیر در دمای ۱۳۵تا۱۵۰ درجه سانتیگراد به مدت دو تا پنج  ثانیه است وپس از خنک شدن، شیر تحت شرایط کاملاً اسپتیک (کاملاً استریل) در ظروف تتراپک شش لایه بسته‌بندی می‌شود.



دکتر سعیده اسمعیلی تاکید کرد: در محصولات استریلیزه تا قبل از باز شدن درب بسته‌بندی، هیچ میکروارگانیسمی حتی در شرایط نگهداری خارج از یخچال (دمای محیط) قادر به رشد نیست و تا مدت شش ماه قابلیت نگهداری در شرایط دمای محیط را دارند.



به گفته وی علت ماندگاری بالای شیرهای فرادما، ماهیت فرآوری این محصولات است که آنها را در زمره محصولات با عمر نگهداری بالا قرار می‌دهد و این محصولات عاری از هر گونه نگهدارنده و افزودنی هستند.



این دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی خاطرنشان کرد: بهترین کیفیت شیرخام کارخانه که تحمل فرآیند حرارتی بالاتر را دارد برای خطوط تولید استریل استفاده می‌شود.



وی در ادامه گفت:  نوع فرآیند حرارت‌دهی، شرایط کاملاً استریل فرآیند و بسته بندی مخصوص چند لایه مانع از ورود اکسیژن و نور به داخل بسته‌بندی های استریل می‌شود و امکان نگهداری شیر استریل را در طولانی مدت فراهم می‌کند.



دکتر سعیده اسمعیلی در خاتمه سخنان خود تاکید کرد: در صورت باز شدن درب بسته‌بندی،  شیرهای فرادما نیز مانند شیرهای پاستوریزه باید در یخچال نگهداری شوند و مدت نگهداری آنها در یخچال نیز پس از باز کردن بسته بندی مانند شیرهای پاستوریزه است.



 






  • گروه خبری : خبر دانشکده,آرشیو خبرها
  • کد خبر : 121105
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست