ثبت قدیمی ترین نهاد آموزشی، پژوهشی حوزه تغذیه در سازمان ملی یونسکو
انستیتو و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی
به گزارش روابط عمومی دانشکده و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور؛ دکتر جلال الدین میرزای رزاز، رییس دانشکده و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشورگفت: پس از اقدامات و ارتباطات لازم و بررسی های بعمل آمده با توجه به سوابق تاریخی و حسن شهرت انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، این مرکز در سازمان ملی یونسکو به عنوان قدیمی ترین نهاد آموزشی و پژوهشی در حوزه غذا و تغذیه در کشور ثبت گردید.
دکتر میرزای رزاز با اشاره به قدمت و جایگاه انستیتو تحقیقات تغذیه ای در کشورگفت: انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي کشور در سال1339 بر اساس تصويب هيئت وزيران با نام انستيتو خواربار و تغذيه ايران و آموزشگاه عالي وابسته به آن به صورت سازماني مستقل مرتبط با وزارت بهداري وقت تأسيس شد. در همان زمان اساسنامه انستیتو به مجلس وقت ارائه و تبدیل به قانون می گردد. در سال 1370 مطابق با تحولات و پيشرفت هاي جهاني و تغيير نگرش پژوهشي، به موجب مصوبه مجلس شوراي اسلامي و تاييد شوراي نگهبان، انستیتو به نام "انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي كشور" تغییر نام و به صورت مؤسسهي علمي و تحقيقاتي ادامه فعالیت داد. به موجب اين مصوبه، انستيتو بار ديگر موقعيت رسمي خود را به عنوان يك انستيتوي ملي با استقلال حقوقي و مالي بازيافت.
دکتر میرزای رزاز افزود: تهيه و تأمين مبناي علمي و اطلاعاتي براي كمك به سياستگذاري، برنامهريزي و مديريت اجرايي در جهت تأمين نيازهاي غذايي مردم، تأمين و سلامت توسعه كشور، تربيت متخصصين و كارشناسان مورد نياز براي پيشبرد علوم، طراحي، برنامهريزي و مديريت بخشهاي فني، علمي و اجرايي كشور در ابعاد توليد، تبديل، مصرف غذا و سلامت جامعه، ايجاد آگاهي كافي و مستمر عمومي به منظور گسترش و هدايت فرهنگ غذايي و بهداشتي مناسب از اهداف مهم این مجموعه هستند.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت:هدف کلی برنامههای یونسکو که بر اساس سهیم کردن همة انسانها در دانش پیریزی شده است، پیشبرد فرهنگ، صلح خواهی، توسعة انسانی و توسعة پایدار میباشد.طبق گزارش جهانی تغذیه در سال 2018، مهم ترین چالش های تغذیه ای حال حاضر و پیش روی جهان ما در بر گیرنده ی اشکال مختلف سوءتغذیه است، همه میدانیم که سوءتغذیه و بیماری های عفونی دو بخش از یک چرخهی معیوبند که در آن سوءتغذیه منجر به استعداد ابتلا به بیماری های عفونی و ابتلا به بیماری های عفونی منجر به افزایش شانس سوءتغذیه در بیمار میشود.امروزه و با شیوع پاندمی کرونا این امر از اهمیت بیشتری برخوردار است.
گفتنی است پیش از این به انتخاب سازمان جهانی بهداشت(WHO)، انستیتو تغذیهبرای چهار سال آینده در حوزهی علوم تغذیه و صنایع غذایی پایگاه منطقهای همکاریها در حوزه کشور های مدیترانهی شرقی شد.