• تاریخ انتشار : 1398/02/21 - 11:04
  • بازدید : 374
  • تعداد بازدید : 75
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

تغذیه صحیح دانش آموزان برای ورود به مدرسه

کودکان و نوجوانان بطور قابل توجهی به پروتئین و انرژی نیاز دارند. تامین مواد مغذی اعم از ویتامین ها و املاح معدنی از جمله ویتامین Aو Dو آهن، روی، ید و کلسیم در دانش آموزان نقش مهمی در رشد و تکامل مغزی و جسمی دارد. کمبود این مواد مغذی می تواند روی بهره هوشی آنان اثر منفی به جای گذارد.


تغذیه صحیح دانش آموزان برای ورود به مدرسه



کودکان و نوجوانان بطور قابل توجهی به پروتئین و انرژی نیاز دارند. تامین مواد مغذی اعم از ویتامین ها و املاح معدنی از جمله ویتامین Aو Dو آهن، روی، ید و کلسیم در دانش آموزان نقش مهمی در رشد و تکامل مغزی و جسمی دارد. کمبود این مواد مغذی می تواند روی بهره هوشی آنان اثر منفی به جای گذارد. 



اهمیت مصرف صبحانه



صبحانه، پروتئین و انرژی مورد نیاز دانش آموزان را فراهم می کند. نخوردن صبحانه می تواند اثرات منفی بر یادگیری دانش آموزان داشته باشد. دانش آموزانی که صبحانه نمی خورند بیشتر در معرض اضافه وزن و چاقی قرار دارند. نخوردن صبحانه و ناشتایی طولانی مدت موجب افت قندخون شده و مغز قادر به فعالیت طبیعی خود نیست و در نتیجه یادگیری و تمرکز حواس مختل می شود.



برای اینکه دانش آموزان اشتهای کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند، باید شام را در ساعات ابتدایی شب صرف کنند و حتی الامکان شب ها در ساعت معین بخوابند تا صبح ها بتوانند زودتر از خواب بیدار شوند و وقت کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند. خواب منظم و کافی برای کودکان و نوجوانان ضروری است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.



صبحانه باید علاوه بر انرژی، پروتئین مورد نیاز دانش آموزان را تامین کند به همین جهت غذاهایی مثل فرنی، شیربرنج، حلیم و عدسی برای صبحانه مناسب هستند.



از آنجاییکه تنوع در مصرف صبحانه دانش آموزان را به خوردن صبحانه تشویق می کند لذا استفاده از مواد غذایی زیر باعث تنوع در مصرف صبحانه می شود.



  صبحانه های سالم شامل:




  • نان و پنیر و گردو


  • ساندویچ تخم مرغ و گوجه فرنگی


  • نان و کره و عسل


  • نان و کره و خرما


  • شیر و عسل



تذکر:دانش آموزانی که دارای اضافه وزن و چاقی هستند باید در صبحانه و میان وعده ها به نکات زیر توجه کنند:




  • از نان های سبوس دار در صبحانه و تهیه میان وعده ها استفاده کنند.


  • میزان شکر در صبحانه را کاهش دهند.


  • شیر و لبنیات کم چرب (5/2 درصد جربی) مصرف کنند.


  • از مصرف شیرینی، شکلات، آب نبات، مربا، و نوشابه های گازدار و انرژی زا، کره ، خامه، سرشیر، پنیر خامه ای و شیر و ماست پرچرب خودداری نمایند.



اهمیت مصرف میان وعده در مدرسه



بخشی از نیاز به پروتئین و انرژی دانش آموزان که حدود 500-300 کالری است باید از طریق میان وعده ها تأمین گردد. از آنجایی که دانش آموزان در روزهایی که در مدرسه هستند، این نیاز را از طریق خرید مواد خوراکی در مدرسه تأمین کنند لذا باید هم مکان عرضه میان وعده و هم خود مواد خوراکی دارای شرایط بهداشتی باشند تا سلامت دانش آموزان حفظ و ارتقاء یابد.



نقش والدین در تامین و تهیه میان وعده های سالم دانش آموزان بسیار مهم است به همین جهت در تهیه آنها باید دقت شود که از منابع آهن و روی و انواع ویتامین ها استفاده شود.



میان وعده های زیر می تواند در منزل تهیه شده و به همراه دانش آموز به مدرسه آورده شود:




  • انواع میوه ها مانند سیب، پرتقال، نارنگی ، لیمو شیرین، موز، هلو، شلیل و زردآلو،.....


  • انواع سبزیجات شامل خیار، هویج، کاهو و ......


  • انواع مغزها ( بادام، پسته، فندق، گردو،.....) انجیر خشک، کشمش و نخودچی، ......


  • انواع ساندویچ های خانگی مانند کتلت، کوکو مرغ، کوکو سیب زمینی، نان و پنیر و خیار، نان و پنیر و گوجه، ...



میترا ابتهی



کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه



گروه تحفیفات تغذیه، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور


  • گروه خبری : خبر دانشکده,آرشیو خبرها
  • کد خبر : 77863
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست