انتشار کتاب “مبانی تغذیه”
کتاب “مبانی تغذیه” توسط دکتر آرزو حقیقیان رودسری عضو هیأت علمی دانشکده علوم تغذیه و دکتر علی طریقت اسفنجانی و دکتر مریم زارع تالیف و منتشر شده است.
معرفی کتاب
تغذیه نه فقط نیاز اساسی حیات، بلکه عامل لذت و تضمین کنندهی سلامت جسمی، روانی و اجتماعی است. کلید تغذیهی مناسب جسم و روان، تأمین نیازهای غذایی بدن متناسب با شرایط فردی، لذت از صرف غذا و ایجاد حس شادابی و سلامتی است. متخصصان رشتههای پزشکی و پیراپزشکی به ویژه کارشناسان تغذیه، برای شناسایی افراد درمعرض خطرتغذیهای، پیشگیری، درمان و انجام مداخلات تغذیهای، لازم است با مواد غذایی، اثرات مواد مغذی و غذا بر بدن، واکنش بدن نسبت به آنها، نقش مادهی مغذی در بدن، اثرات کمبود و مسمومیت مواد مغذی آشنا باشند. مواد مغذی شامل درشتمغذیها (کربوهیدرات، پروتئین و لیپید) و ریزمغذیها (ویتامینها و مواد معدنی)، نقش مهمی در سلامتی بدن ایفا میکنند، به طوریکه کمبود و یا مصرف بیش ازحد ممکن است باعث سوءتغذیه شود و اثرات جبران ناپذیری بر سلامت انسان بگذارد. بنابراین، فارغالتحصیلان رشتههای پزشکی و پیراپزشکی که متولیان سلامت عمومی جامعه هستند، باید با اصول تغذیهی اساسی که شامل دریافت انرژی و اثرات درشت مغذیها و ریزمغذیها بر بدن است، آشنایی کامل داشته باشند. با توجه به نیاز ضروری به کتابی در زمینهی تغذیهی اساسی بر اساس سرفصل وزارت بهداشت و برای استفادهی دانشجویان و فارغالتحصیلان رشتهی علوم تغذیه و سایر رشتههای مرتبط با تغذیه، مؤلفان مجموعهی حاضر بر آن شدند که این فقدان را درحدتوان پاسخ گویند. اگرچه ممکن است تألیف و تدوین کتب علمی هر رشته، کمترین چالش رفع نیاز بشر برای ارتقای دانش و کاربست آن در بهبود سلامت آحاد جامعه باشد.در تدوین مجموعهی حاضر، تلاش گردیده بر اساس آخرین منابع مطرح در حوزهی علم تغذیه و متناسب با توسعهی علوم جدید در گسترهی مواد مغذی و نقش آنها در سلامت بدن، کمبود و مسمومیت ناشی از مواد غذایی، مطالب جدیدی گنجانده شود. و کلام آخر، بدون شک هیچ دستنوشتهی بشری خالی از نقص و اشکال نیست، لذا امید به دریافت نقد سازنده و نیز رهنمود شما صاحبنظر عزیز داریم تا بتوانیم چاپهای بعدی این کتاب را هرچه بهتر و بینقصتر منتشر نماییم.
مؤلفان / ۱۴۰۱
مراکز پخش تهران:
خیابان انقلاب، مقابل دانشگاه تهران ، فخر رازی، نیک پور ساختمان ۱۴
۶۶۴۹۱۴۸۰-۰۲۱
نظر