• تاریخ انتشار : 1402/03/29 - 07:36
  • بازدید : 203
  • تعداد بازدید : 200
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

باورهای غلط در مورد نمک دریا و نمک یددار

 
 

عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه با بیان این که نمک دریا از میزان کافی ید برای تامین نیاز روزانه افراد برخوردار نیست، گفت: هنگام خرید نمک طعام، حتما محصول یددار تصفیه شده را خریداری کنید.

دکتر سیده زهرا شریعت پناهی عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی گفت: نمک دریا حاصل تبخیر آب دریا است و در سواحل دریا انباشته می‌شود.

به گفته وی این نمک انباشته شده در سواحل دریا در معرض هوای آزاد و نور خورشید قرار می گیرد مقادیر قابل توجهی از ید آن تبخیر می‌شود.

دکتر شریعت پناهی  تاکید کرد: نمک دریا دارای میزان کافی ید برای تامین نیاز روزانه افراد نیست.

این دانشیار با اشاره به وجود انواع ناخالصی در نمک دریا گفت: نمک دریا دارای انواع ناخالصی‌های نامحلول نظیر شن، خاک، گل و لای و همچنین ناخالصی‌های محلول نظیر گچ، سرب، جیوه ، آرسنیک و کادمیوم است  که باعث ایجاد سرطان و عوارضی نظیر کم خونی، آسیب پوستی، آسیب به استخوان‌ها، کبد، کلیه و طحال می‌شود.

وی افزود: بیشترین ناخالصی موجود در نمک تصفیه نشده گچ یا سولفات کلسیم است که به دلیل سفید بودن رنگ آن قابل تشخیص از اصل نمک نیست، اما نمکی که حاوی مقدار زیادی از این ماده باشد تلخ است و با نمک تصفیه شده فرق دارد.

دکتر شریعت پناهی در ادامه سخنان خود هشدار داد: ناخالصی‌های موجود در نمک غیرتصفیه باعث پنهان شدن شوری نمک می‌شوند. به همین دلیل فرد برای رسیدن به طعم دلخواه خود از مقدار نمک بیشتری استفاده می‌کند که در نتیجه احتمال خطر بالا رفتن فشارخون در فرد افزایش می‌یابد.

 

اصول مهم در تهیه و نگهداری نمک

این دانشیار دانشکده با اشاره به نحوه صحیح نگهداری نمک یددار تصفیه شده گفت: نمک یددار باید در ظروف دربسته  از جنس چوبی، سفالی، پلاستیکی و یا شیشه رنگی  نگهداری شود و این ظروف دور از نور، حرارت، رطوبت و هوا باشد.

وی توصیه کرد افراد نمک مورد نیاز خود را به اندازه خریداری کنند تا حداکثر شش ماه پس از خرید مصرف شود.

این متخصص تغذیه همچنین تاکید کرد: به منظور حفظ ید حتما هنگام طبخ غذا نمک در مرحله انتهایی پخت به غذا اضافه شود.

توصیه‌های مهم هنگام خرید نمک

این متخصص تغذیه دانشکده علوم تغذیه به افراد توصیه کرد هنگام خرید نمک طعام، حتما محصول یددار تصفیه شده را خریداری کنند.

دکتر شریعت پناهی توجه به درج عبارت یددار تصفیه شده بر روی بسته بندی، توجه به تاریخ تولید و انقضا، توجه به پروانه ساخت و علامت استاندارد و میزان خلوص نمک بر روی بسته بندی(حداقل خلوص ۹۹.۲ درصد) را هنگام خرید توصیه کرد.

این دانشیار دانشکده با اشاره به نشر برخی از مطالب غیر علمی توسط افراد سودجو درخصوص نمک یددار، نمک دریا و سنگ نمک در برخی سایت‌ها تاکید کرد: مصرف نمک تصفیه شده یددار در حد توصیه شده برای تمام افراد جامعه ضروری است و با هیچ گونه عارضه جانبی همراه نیست.

 

https://sbmu.ac.ir/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1/%D8%A8%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%BA%D9%84%D8%B7-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D9%86%D9%85%DA%A9-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7-%D9%88-%D9%86%D9%85%DA%A9-%DB%8C%D8%AF%D8%AF%D8%A7%D8%B1

  • گروه خبری : گروه های مطالب,خبر دانشکده,آرشیو خبرها
  • کد خبر : 127969
کلید واژه
معصومه رحمانی
خبرنگار

معصومه رحمانی

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست