افتتاح نخستین طرح پایلوت پلنت کشور در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
نخستین طرح پایلوت پلنت کشور با حضور دکتر طریقت منفرد وزیر بهداشت، دکتر رخشانی معاون وزیر ، دکتر ابوالقاسمی رئیس دانشگاه و دکتر حاجی فرجی رئیس دانشکده یکشنبه ششم مردادماه در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور رونمایی شد.
روابط عمومی دانشگاه: نخستین طرح پایلوت پلنت کشور با حضور دکتر طریقت منفرد وزیر بهداشت، دکتر رخشانی معاون وزیر ، دکتر ابوالقاسمی رئیس دانشگاه یکشنبه ششم مردادماه در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور رونمایی شد.
در این مراسم که دکتر صفوی معاون آموزشی دانشگاه، دکتر رحمتی رودسری معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، دکتر رمضانخانی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه ، حجت الاسلام والمسلمین عبدالجباری مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر شادنوش قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت، دکتر حاجی فرجی رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و دانشکده علوم تغذیه و جمعی از اساتید و اعضای هیات علمی دانشکده تغذیه و انستیتو نیز حضور داشتند ، در ابتدا دکتر حاجی فرجی ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات و بهره مندی از فیوضات لیالی قدر به ارایه گزارشی اجمالی درخصوص عملکرد این انستیتو پرداخت.
وی با اشاره به قدمت 51 ساله انستیتو و رسالت ملی غذایی که برعهده دارد گفت: رسالت اصلی ما بحث مصرف مواد غذایی سالم در جامعه است . این مرکز تنها انستیتوی ملی است که براساس رسالتهای تعریف شده ضمن بررسی و پایش وضعیت غذا و تغذیه کشور از طریق اجرای برنامه های ملی و منطبق با چشم اندازهای نظام سلامت در جهت ارتقای وضعیت غذا و تغذیه کشور فعالیت می کند.
دکتر حاجی فرجی افزود: داشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز با بیش از نیم قرن تجربه بعنوان اولین دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی وظیفه تربیت دانشجویان کارآمد و موثر در حوزه غذا و تغذیه کشور را برعهده دارد.
وی در ادامه گفت: شناسایی و توسعه روشهای جدید در ابعاد مختلف طراحی، تولید، بهسازی و نگهداری مواد غذایی و همچنین طراحی فرمولاسیون غذاهای فراسودمند و موثر در ارتقای سلامت جامعه با انجام پژوهشهای کاربردی مبتنی بر فناوریهای نوین از جمله رسالتهای انستیتو و دانشکده است. تولید مواد غذایی متنوع ، متناسب با خواسته ها و ذائقه های گوناگون با حفظ کیفیت محصول و حداقل قیمت تمام شده که بیشترین بازگشت سرمایه را در برداشته باشد، مورد نظر صاحبان صنعت غذاست.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: نیل به این اهداف نیازمند انجام پروژه های تحقیقاتی تجاری صنعتی است که با بهره گیری از آزمایشگاههای مجهز تحقیق و توسعه در کنار خطوط تولید مواد غذایی تحقق می یابد. تاسیس این آزمایشگاههای برای بسیاری از صنایع خرد و کلان مقرون به صرفه اقتصادی نمی باشد. بنابراین ایجاد یک بستر اجرایی و کاربردی برای گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه در راستای توسعه تحقیقات کاربردی در موضوعات مرتبط با صنایع غذایی کشور الزامی به نظر می رسید.
دکتر حاجی فرجی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: توسعه ارتباط انستیتو دانشکده با سایر موسسات دولتی و غیر دولتی بویژه صاحبان صنعت غذا همزمان با بازنگری ساختار و نحوه فعالیت دفتر ارتباط با صنعت انستیتو در هیات رئیسه انستیتو و دانشکده مطرح و با تاکید بر نقش حاکمیتی انستیتو ، راه اندازی پایلوت پلنت صنایع غذایی در اولویتهای اجرایی این مرکز قرار گرفت.
وی افزود: با احداث این پایلوت پلنت زمینه برقراری ارتباطات مشاوره ای ، آ»وزشی ، آزمایشگاهی ، تکنولوژیکی و فنی بین انستیتو و دانشکده با سایر موسسات دولتی و غیردولتی بویژه صاحبان صنعت غذا و همچنین زمینه همکاری این مرکز با نهادهای حاکمیتی بعنوان بازوی تحقیقاتی و راستی آزمایی توسعه می یابد. ضمنا تجاری سازی طرحهای پژوهشی و تقویت بنیه مالی پژوهش نیز تحقق خواهد یافت.
دکتر حاجی فرجی در خاتمه سخنان خود اظهار داشت: امید است که فراهم شدن این بستر و تکمیل تجهیز آن سبب گسترش تعامل صاحبنظران حوزه غذا و تغذیه و صاحبان صنعت غذا شود و تحولی شگرف در تولید مواد غذایی در ابعاد گوناگون ایجاد کند تا شاهد نتایج آن در ارتقای سلامت جامعه باشیم.
لازم به ذکر است پایلوت پلنت صنایع غذایی در ضلع جنوب شرقی انستیتو و دانشکده در مساحتی بالغ بر 500متر مربع در مجاورت گروههای آموزشی و تحقیقاتی علوم و صنایع غذایی واقع شده است و در قالب پایلوت فرآورده های لبنیات ، فرآورده های گوشت، فرآورده های غلات ، فرآورده های میوه و سبزی، تکنولوژی بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده (MAP) و میز بندی سه فضای آزمایشگاهی و قفسه بندی انبار تجهیز شد.