• تاریخ انتشار : 1401/09/22 - 08:32
  • بازدید : 223
  • تعداد بازدید : 220
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نکات مهم تغذیه‌ای برای مبتلایان به عفونت ادراری

دکتر آرزو حقیقیان رودسری استادیار دانشکده علوم تغذیه و دکترای تخصصی علوم تغذیه در گفت و گو با روابط عمومی بروز عفونت ادراری در زنان را بسیار شایع عنوان کرد.

دکتر آرزو حقیقیان رودسری استادیار دانشکده علوم تغذیه و دکترای تخصصی علوم تغذیه در گفت و گو با روابط عمومی بروز عفونت ادراری در زنان را بسیار شایع عنوان کرد.

عضو هیئت علمی گروه تغذیه جامعه با اشاره به شیوع عفونت ادراری در زنان به بیان توصیه‌های تغذیه‌ای موثر در کاهش بروز این نوع بیماری پرداخت.

به گفته وی از مهمترین علایم این بیماری می توان به درد یا سوزش به هنگام دفع ادرار، تکرر ادرار، وجود خون در ادرار، درد در قسمت زیر شکم اشاره کرد.

وی باکتری‌ها را عامل ایجاد عفونت مجاری ادراری برشمرد که می‌توانند هر بخشی از دستگاه ادراری را آلودهسازند.

این عضو هیئت علمی گروه تغذیه جامعه خاطرنشان کرد که مصرف مواد غذایی ایجاد کننده محیط اسیدی برای از بین بردن باکتری­های مولد عفونت ادراری بسیار کمک کننده است.

وی در ادامه ضمن بیان توصیه‌هایی در این خصوص به اهمیت مصرف مایعات فراوان مانند چای و آب در طول روز در هنگام عفونت ادراری اشاره کرد .

دکتر حقیقیان تاکید کرد که این بیماران باید روزانه شش تا هشت لیوان آب بنوشند و از مصرف نوشیدنی‌های شیرین و آبمیوه‌های شیرین شده پرهیز کنند.

این دکترای علوم تغذیه عصاره زغال اخته را حاوی ترکیبی به نام پروآنتوسیانیدین عنوان کرد که باعث مهار پیوستن باکتری‌ها به بافت مثانه می‌شود و نوشیدن آب قره‌قاط نیز به طور منظم به کاهش خطر عفونت مجاری ادراری کمک می‌کند، هرچند راه حل اصلی درمان عفونت نیست.

وی همچنین کاهش مصرف آلرژن‌های غذایی (مواد حساسیتزا) را در این بیماران ضروری دانست به ویژه در افرادی که سابقه حساسیت به لبنیات، گندم (گلوتن)، ذرت، نگهدارنده‌ها و افزودنی‌های غذایی را دارند.

افزایش مصرف مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان مثل میوه‌ها و سبزی‌ها و افزایش مصرف منابع فیبر غذایی مثل لوبیا، جو، سبزی‌های ریشهای (سیب زمینی) از دیگر توصیه‌های این متخصص تغذیه به این بیماران بود.

وی تاکید کرد: این بیماران باید از مصرف زیاد مواد غذایی تصفیه شده مانند نان سفید، ماکارونی، پاستا و بهویژه قند و شکر اجتناب کنند . همچنین مصرف انواع گوشت قرمز را کاهش داده و سعی کنند انواع گوشت سفید مانند گوشت مرغ، ماهی و پروتئین‌های گیاهی را جایگزین کنند.

دکتر آرزو حقیقیان با اشاره به ضرورت مصرف متعادل روغن‌های پخت و پز سالم مانند روغن زیتون این بیماران را به کاهش دریافت اسیدهای چرب ترانس توصیه کرد که معمولاً در مواد غذایی فرآوریشده و آماده مثل کلوچه‌ها، کراکرها، سیب‌زمینی سرخ کرده، مواد غذایی فرآوری شده و مارگارین وجود دارد.

به گفته این استادیار دانشکده تغذیه بیماران مذکور باید از مصرف قهوه و سایر محرک‌ها مانند الکل و تنباکو پرهیز کنند.

داشتن حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی مناسب پنج روز در هفته، مصرف روزانه مکمل ویتامین Cیا منابع غذایی آن، مصرف منابع غذایی اسید چرب امگا۳ مثل روغن ماهی و دانه کتان به منظور کاهش التهاب از دیگر توصیه های وی به این افراد است.

دکتر حقیقیان در ادامه توصیه‌های خود گفت: مصرف گریپ­فروت یا آب آن به دلیل خاصیت ضدباکتری، ضدقارچ و فعالیت ضدویروسی در این افراد مفید است. همچنین نوشیدن چای سبز به علت خاصیت آنتی­اکسیدانی، ضد سرطان و اثرات ایمنی توصیه می­شود.

وی با اشاره به این که کاهش دریافت چربی در رژیم غذایی باعث تحریک سیستم ایمنی می­شود گفت: به همین دلیل  در زمان عفونت حاد، دریافت کم چربی پیشنهاد می­شود.

دکتر آرزو حقیقیان در خاتمه سخنان خود خاطرنشان کرد: به طور کلی مصرف مواد غذایی غنی از آنتی­اکسیدان­ها، ویتامین‌ها و فیبر غذایی به علت توانایی که در پیشگیری از عفونت مجاری ادراری دارند، در زنانی که مستعد ابتلا به عفونت هستند، توصیه می­شود.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,خبر دانشکده,آرشیو خبرها
  • کد خبر : 123825
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست