• تاریخ انتشار : 1398/02/28 - 12:51
  • بازدید : 522
  • تعداد بازدید : 67
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

نکات تغذیه ای برای نو روزه داران

یکی از اتفاقات به یاد ماندنی برای کودکان و نوجوانان مسلمان، روزه‌داری و همراه شدن با بزرگترها برای انجام این فرضیه دینی است. چرا که قرآن مجید روزه را برای همه کسانی که به سن تکلیف رسیده‌اند، واجب دانسته است. با توجه به اینکه دختران و پسرانی که در سنین تکلیف هستند، در شرایط رشد و نمو و مواجه شدن با دوره بلوغ هستند، دارای نیازهای تغذیه‌ای خاص خود می‌باشند، که تامین آنها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.


 



 



نکات تغذیه ای برای نو روزه داران



 



      یکی از اتفاقات به یاد ماندنی برای کودکان و نوجوانان مسلمان، روزه‌داری و همراه شدن با بزرگترها برای انجام این فرضیه دینی است. چرا که قرآن مجید روزه را برای همه کسانی که به سن تکلیف رسیده‌اند، واجب دانسته است. با توجه به اینکه دختران و پسرانی که در سنین تکلیف هستند، در شرایط رشد و نمو و مواجه شدن با دوره بلوغ هستند، دارای نیازهای تغذیه‌ای خاص خود می‌باشند، که تامین آنها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.



مینا کاویانی مسئول واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه وصنایع غذایی کشور در این رابطه گفت: همانطور که می‌دانیم روزه‌داری موجب کاهش تعداد وعده‌ها و میان وعده‌های غذایی می‌شود بنابراین برنامه غذایی کودکان و نوجوانان که به خصوص برای بار اول روزه‌داری را تجربه می‌کنند، باید به گونه‌ای باشد که تمامی نیازهای تغذیه‌ای آنها را برآورد کند.



کاویانی گفت: نکته قابل توجه این است که برای روزه داری توجه به وضعیت و توان جسمانی فرد روزه دار بسیار مهم است قرآن کریم نیز این مهم را مورد توجه کافی قرار داده و معافیت از فرضیه روزه‌داری را برای افرادی که به دلیل عدم توان جسمی، احتمال آسیب دیدن از روزه‌داری را دارند، در نظر گرفته است. به همین دلیل توجه به وضعیت رشد جسمانی روزه‌داران (جثه، وزن و قد) با توجه به سن آنها بسیار مهم است. بنابراین افرادی که به سن تکلیف رسیده‌اند و توان جسمی کافی دارند، به عبارت دیگر وزن و قد متناسب با سن خود را دارند، بر اساس تکلیف دینی باید روزه کامل بگیرند. در این زمینه مشورت با پزشک مربوطه متخصص تغذیه می تواند کمک کننده باشد. وی در ادامه گفت: مسئله مهم دیگر این است که افراد این گروه سنی، وظیفه درس خواندن را نیز دارند که البته نوع و مقدار تغذیه می‌تواند بر آن تاثیرگذار باشد.



کاویانی در انتها در مورد نکات مهم برای روزه داری نوجوانان گفت:



1- برای تامین انرژی کافی، تا حد امکان مواد غذایی مانند خرما، انواع مغزها (گردو، بادام و ... ) در وعده‌های سحر و افطار مصرف شود. البته این مواد در کنار سایر منابع تامین کننده انرژی (گروه‌های نان و غلات) و با رعایت تعادل مصرف شوند.



2- برای تامین پروتئین کافی برای رشد کودکان و نوجوانان، گنجاندن منابع خوب پروتئینی مانند انواع گوشت قرمز و سفید، ماهی و تخم مرغ در برنامه غذایی توصیه می شود.



3- برای تامین موادغذایی مورد نیاز سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها حتماً از موادغذایی گروه شیر و جانشین‌ها کم چرب آن در وعده‌های سحر و افطار مصرف شود.



4- برای تامین نیازهای تغذیه‌ای کودکان و نوجوانان، تا حد امکان تعداد وعده‌ای غذایی را با توجه به حجم کوچک معده آنها نسبت به بزرگسالان افزایش دهید. مثلاً در نظر گرفتن یک وعده افطار سبک سپس متناسب آن یک وعده شام کامل



5- تامین اب کافی و هم‌چنین تامین نیاز بدن به ویتامین‌ها، مواد مغذی و فیبر غذایی کافی از مواردی است که با مصرف سبزیها و میوه‌های تازه و نوشیدن آب کافی قابل برآورده شدن است.



6- برای پیشگیری از افت قند خون و افزایش یادگیری، از مصرف مواد حاوی قندهای ساده مثل انواع شیرینی‌ها، خرما، زولبیا و بامیه به ویژه در وعده سحر خودداری شود و تا حد امکان درس خواندن و یادگیری در ساعات ابتدای روز انجام شود.



7- رعایت اصل تنوع در تعادل با گنجاندن موادغذایی از تمامی گروه‌های غذایی شامل: نان و غلات، سبزیها میوه‌ها گوشت و چاشنیهای آن، حبوبات و شیر و فرآورده‌های کم چرب آن برای تامین نیازهای تغذیه‌ای کودکان و نوجوانان به ویژه آنهایی که اولین تجربه روزه داری را دارند، توسیه می شود.



وی اظهار امیدواری کرد، با رعایت نکات اخلاقی و اصول تغذیه صحیح، نهایت بهره‌مندی را از ماه مبارک رمضان داشته باشیم.



 



 



نکات تغذیه ای برای نو روزه داران



 



      یکی از اتفاقات به یاد ماندنی برای کودکان و نوجوانان مسلمان، روزه‌داری و همراه شدن با بزرگترها برای انجام این فرضیه دینی است. چرا که قرآن مجید روزه را برای همه کسانی که به سن تکلیف رسیده‌اند، واجب دانسته است. با توجه به اینکه دختران و پسرانی که در سنین تکلیف هستند، در شرایط رشد و نمو و مواجه شدن با دوره بلوغ هستند، دارای نیازهای تغذیه‌ای خاص خود می‌باشند، که تامین آنها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.



مینا کاویانی مسئول واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه وصنایع غذایی کشور در این رابطه گفت: همانطور که می‌دانیم روزه‌داری موجب کاهش تعداد وعده‌ها و میان وعده‌های غذایی می‌شود بنابراین برنامه غذایی کودکان و نوجوانان که به خصوص برای بار اول روزه‌داری را تجربه می‌کنند، باید به گونه‌ای باشد که تمامی نیازهای تغذیه‌ای آنها را برآورد کند.



کاویانی گفت: نکته قابل توجه این است که برای روزه داری توجه به وضعیت و توان جسمانی فرد روزه دار بسیار مهم است قرآن کریم نیز این مهم را مورد توجه کافی قرار داده و معافیت از فرضیه روزه‌داری را برای افرادی که به دلیل عدم توان جسمی، احتمال آسیب دیدن از روزه‌داری را دارند، در نظر گرفته است. به همین دلیل توجه به وضعیت رشد جسمانی روزه‌داران (جثه، وزن و قد) با توجه به سن آنها بسیار مهم است. بنابراین افرادی که به سن تکلیف رسیده‌اند و توان جسمی کافی دارند، به عبارت دیگر وزن و قد متناسب با سن خود را دارند، بر اساس تکلیف دینی باید روزه کامل بگیرند. در این زمینه مشورت با پزشک مربوطه متخصص تغذیه می تواند کمک کننده باشد. وی در ادامه گفت: مسئله مهم دیگر این است که افراد این گروه سنی، وظیفه درس خواندن را نیز دارند که البته نوع و مقدار تغذیه می‌تواند بر آن تاثیرگذار باشد.



کاویانی در انتها در مورد نکات مهم برای روزه داری نوجوانان گفت:



1- برای تامین انرژی کافی، تا حد امکان مواد غذایی مانند خرما، انواع مغزها (گردو، بادام و ... ) در وعده‌های سحر و افطار مصرف شود. البته این مواد در کنار سایر منابع تامین کننده انرژی (گروه‌های نان و غلات) و با رعایت تعادل مصرف شوند.



2- برای تامین پروتئین کافی برای رشد کودکان و نوجوانان، گنجاندن منابع خوب پروتئینی مانند انواع گوشت قرمز و سفید، ماهی و تخم مرغ در برنامه غذایی توصیه می شود.



3- برای تامین موادغذایی مورد نیاز سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها حتماً از موادغذایی گروه شیر و جانشین‌ها کم چرب آن در وعده‌های سحر و افطار مصرف شود.



4- برای تامین نیازهای تغذیه‌ای کودکان و نوجوانان، تا حد امکان تعداد وعده‌ای غذایی را با توجه به حجم کوچک معده آنها نسبت به بزرگسالان افزایش دهید. مثلاً در نظر گرفتن یک وعده افطار سبک سپس متناسب آن یک وعده شام کامل



5- تامین اب کافی و هم‌چنین تامین نیاز بدن به ویتامین‌ها، مواد مغذی و فیبر غذایی کافی از مواردی است که با مصرف سبزیها و میوه‌های تازه و نوشیدن آب کافی قابل برآورده شدن است.



6- برای پیشگیری از افت قند خون و افزایش یادگیری، از مصرف مواد حاوی قندهای ساده مثل انواع شیرینی‌ها، خرما، زولبیا و بامیه به ویژه در وعده سحر خودداری شود و تا حد امکان درس خواندن و یادگیری در ساعات ابتدای روز انجام شود.



7- رعایت اصل تنوع در تعادل با گنجاندن موادغذایی از تمامی گروه‌های غذایی شامل: نان و غلات، سبزیها میوه‌ها گوشت و چاشنیهای آن، حبوبات و شیر و فرآورده‌های کم چرب آن برای تامین نیازهای تغذیه‌ای کودکان و نوجوانان به ویژه آنهایی که اولین تجربه روزه داری را دارند، توسیه می شود.



وی اظهار امیدواری کرد، با رعایت نکات اخلاقی و اصول تغذیه صحیح، نهایت بهره‌مندی را از ماه مبارک رمضان داشته باشیم.



 


  • گروه خبری : خبر دانشکده,آرشیو خبرها
  • کد خبر : 78384
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست