• تاریخ انتشار : 1398/06/06 - 12:50
  • بازدید : 276
  • تعداد بازدید : 78
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

زردآلو

زردآلو يكي از ميوه هاي خوش طعم و مغذي فصل تابستان است. البته انواع خشك و آماده مصرف آن نيز موجود است كه دسترسي به آنرا در ساير فصول سال ميسر مي سازد. زردآلوهاي تازه و پر رنگ تأمين كننده مقادير قابل توجهي بتاكاروتن (ماده پيش ساز ويتامين A) و پتاسيم براي بدن هستند. برگه هاي زردآلو نيز منبع بسيار غني از پتاسيم مي باشند.


زردآلو يكي از ميوه هاي خوش طعم و مغذي فصل تابستان است. البته انواع خشك و آماده مصرف آن نيز موجود است كه دسترسي به آنرا در ساير فصول سال ميسر مي سازد. زردآلوهاي تازه و پر رنگ تأمين كننده مقادير قابل توجهي بتاكاروتن (ماده پيش ساز ويتامين A) و پتاسيم براي بدن هستند. برگه هاي زردآلو نيز منبع بسيار غني از پتاسيم مي باشند.



تحقيقات نشان داده است كه بتاكاروتن احتمالاً مي تواند خطر ابتلا به انواع سرطان به ويژه سرطان ريه و معده را كاهش دهد و بنظر مي رسد مصرف منظم زردآلو در رژيم غذايي به دريافت مقدار كاروتن كافي كمك مي نمايد. همچنين نتايج تحقيقات حاكي از آنست كه دريافت 5/2 تا 9/3 گرم پتاسيم اضافه بر نياز در رژيم غذايي روزانه، فشار خون را در افرادي كه پر فشاري خون دارند، كاهش مي دهد. بنابراين برگه هاي زردآلو نيز كه داراي حدود 4/1 گرم پتاسيم در هر 100 گرم مي باشند، در كاهش فشار خون نقش بسزايي ايفا مي كنند.



كمبود پتاسيم در سالمندان كه ناشي از دريافت ناكافي ميوه ها و سبزيهاي تازه است، سبب ايجاد افسردگي مي شود، بنابراين پوره زردآلو به عنوان يك دسر خوشمزه غني از پتاسيم، مي تواند در بهبود حالت افسردگي آنان موثر باشد. زردآلوها به عنوان منبع خوب كاروتن، مي توانند مانع از ايجاد حالت شبكوري بويژه در سالمندان شوند.



همچنين زردآلوها به آرامي هضم مي شوند و قند آنها به تدريج جذب و وارد خون مي شود بنابراين افرادي كه به طور منظم ورزش مي كنند، براي جايگزيني انرژي در ماهيچه، به چنين منبع انرژي چند ساعت قبل و بين نوبتهاي تمرين، نياز دارند.



زردآلوهاي تازه شيرين، كالري نسبتاً پاييني دارند، همچنين حاوي مقدار قابل توجهي فيبر غذايي هستند (حدود 2 گرم در هر 100 گرم ) بنابراين يك ميان وعده كامل كم كالري براي افرادي كه اضافه وزن دارند، مي باشند.



 



 



مینا کاویانی



مسئول واحد آموزش همگانی



انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور


  • گروه خبری : خبر دانشکده,آرشیو خبرها
  • کد خبر : 82092
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست