در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور؛
اولین جلسه کارگروه تدوین برنامه ملی کاهش اسید چرب ترانس در مواد غذایی برگزار شد
اولین جلسه کارگروه تدوین برنامه ملی کاهش اسید چرب ترانس در مواد غذایی با حضور آقای دکتر سید امیر محمد مرتضویان رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، خانم دکتر زهرا عبداللهی مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، خانم مهندس فرزانه صادقی کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه، آقای مهندس سیدرضا غلامی رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بیماری های عفونی مرکز سلامت محیط و کار، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، خانم مهندس مژگان پورمقیم ریاست آزمایشگاه غذا، اداره کل آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آقای دکتر کوشان نایب زاده عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، آقای دکتر رشید عزیزپور دبیر کل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، مهندس مهدی فولادی کارشناس دفتر محیط زیست و سلامت غذا، وزارت جهاد کشاورزی، مهندس وحیده شایگان ریاست اداره نظارت و ارزیابی فرآورده های ارگانیک، تراریخته، حشرهکش های بهداشتی، گندزداها و آلاینده های فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، مهندس هنگامه یوسف زاده معاون مدیر کل دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال سازمان ملی استاندارد، خانم مهندس لیلا اروجلو رئیس اداره صنایع غذایی، دفتر صنایع غیرفلزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، خانم مهندس نفیسه عبادی کارشناس دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال سازمان ملی استاندارد، آقای مهندس مزدا کاظم زاده مدیر فنی انجمن صنفی روغن نباتی و خانم دکتر خدیجه خوش طینت مدیر گروه تحقیقات و صنایع غذایی انستیتو 6 بهمن ماه جاری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، پس از بحث و تبادل نظر در این جلسه، موارد ذیل به تصویب رسید:
1- جوابگو بودن داده های بررسی مصرف خانوار در تعیین میزان دریافت اسیدهای چرب ترانس، بررسی نقش آموزش در سطح خانوار و صنعت و اجباری کردن برچسب گذاری در کاهش آن، کنترل و نظارت بموقع بر تبلیغات فرآورده های غذایی و تاثیر نحوه پخت و فرایند در سه بعد خانوار، صنف و صنعت برر میزان این ترکیبات در مواد غذایی از چالش های مطرح شده بود.
2- مقرر شد نقشه راه برنامه عملیاتی سازمان جهانی بهداشت در حذف اسیدهای چرب ترانس تولید شده در صنعت غذا باشد براین اساس تعیین وضعیت منابع غذایی حاوی اسیدهای چری ترانس تولید شده در صنعت برای تغییر سیاست ها در صورت لزوم، جایگزینی آنها با روغن ها و چربی های سالم تر، تصویب قوانین برای حذف این اسیدهای چرب، ارزیابی و پایش میزان اسیدهای چرب ترانس در مواد غذایی و تغییرات مصرف آنها توسط مردم، آگاهی دادن به سیاستگزاران، تولید کنندگان و مردم درباره تاثیرات منفی آنها بر سلامتی و بررسی انطباق با سیاست ها و قوانین باید مد نظر قرار گیرند.
3- مقرر شد گزارش مربوطه در اختیار اعضای گارگروه قرار داده شود. همچنین سازمان های نظارتی مانند سازمان غذا و دارد و سازمان ملی استاندارد داده های خود را درمورد میزان اسیدهای چرب ترانس در نمونه گیری های خود را به اشتراک بگذارند.
4- مقررشد به منظور تعیین میزان دریافت اسیدهای چرب ترانس از انواع مواد غذایی و نیز بررسی سواد تغذیه ای جامعه در این باره از گروه سیاستگذاری غذا و تغذیه انستیتو و مسئول برنامه ترجمان دانش برای ملحق شدن به این کارگروه دعوت به عمل آید.
5- چشم اندازی 5 ساله برای تعیین بیشینه میزان اسیدهای چرب ترانس در فرآورده های غذایی و یا تجدید نظر در استانداردهای موجود مشخص شود.
6- مقرر شد به منظور ضمانت اجرایی شدن برنامه، قوانین برای صنف و صنعت پیشنهادهای لازم به شورای عالی سلامت و امنیت غذایی ارائه شود.