• تاریخ انتشار : 1401/09/15 - 11:14
  • بازدید : 130
  • تعداد بازدید : 129
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

از چاقی تا بی‌دقتی کودکان دبستانی در کلاس؛ نتیجه نخوردن صبحانه

دکتر تیرنگ نیستانی در گفت‌ و گو با خبرنگار اظهار کرد: گاهی کودکان دبستانی در صبحگاه حالت تهوع و دل به هم‌خوردگی دارند، معمولا یکی از عوامل بی‌میلی به خوردن صبحانه، استرس است.

دکتر تیرنگ نیستانی در گفت‌ و گو با خبرنگار اظهار کرد: گاهی کودکان دبستانی در صبحگاه حالت تهوع و دل به هم‌خوردگی دارند، معمولا یکی از عوامل بی‌میلی به خوردن صبحانه، استرس است.

متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی بابیان این‌که استرس می‌تواند موجب تهوع به‌ویژه در دانش‌آموزان شود، گفت: نداشتن وقت کافی برای خوردن صبحانه و پوشیدن لباس و دیر کردن سرویس مدرسه از عوامل تهوع صبحگاهی در دانش‌آموزان است.

استرس مانعی برای خوردن صبحانه

وی افزود: بچه‌های کوچکتر برای رسیدن به‌موقع به مدرسه و سر کلاس هیجان و اضطراب بیشتری نسبت به سایر دوره‌ها دارند و همین اضطراب و تنش می‌تواند مانع از خوردن صبحانه شود.

دکتر نیستانی حالت تهوع و بی‌میلی به خوردن صبحانه را یکی از نشانه‌های اضطراب در کودکان دانست و گفت: خانواده‌ها باید توجه داشته باشند که با رفتارهای خود به این اضطراب دامن نزند؛ گاهی پدرو مادرها برای رسیدن به محل کار خود عجله دارند و با شتاب کارهای خود را انجام می‌دهند و وعده صبحانه را در منزل میل نمی‌کنند، خود این موضوع موجب می‌شود که اضطراب  در کودکان تشدید شود.

کودکان را صبحانه نخورده راهی مدرسه نکنید

کودکان هرگز نباید صبحانه نخورده به مدرسه بروند و دراین‌بین سال اول مقطع دبستانی از اهمیت بیشتری نسبت به سایر دوره‌ها برخوردار است.

وی در ادامه موضوع مهم صرف  صبحانه را یادآور شد و گفت: مطالعات زیادی نشان داده است که بچه‌هایی که صبحانه نمی‌خوردند، احتمال چاق شدنشان بیشتر از کودکانی است که صبحانه می‌خورند.

ایشان با بیان این‌که ترکیب صبحانه بسیار مهم است، گفت: اگر پدرو مادر بخواهند صبحانه را محدود به بیسکویت، شیرکاکائو و یا شیرهای طعم دار کنند، مطمئناً مقصود حاصل نمی‌شود.

وی با اشاره به اهمیت تغذیه کودکان در مقطع ابتدای اظهار کرد: بخش مهمی از عادات غذایی در سنین کودکی شکل می‌گیرد و تغذیه در دوره کودکی از اهمیت بالایی برخوردار است و تأثیر ویژه‌ای در سنین بالاتر دارد.

احتمال “فربه” ماندن کودکان چاق در بزرگ‌سالی زیاداست

به گفته استاد گروه تحقیقات تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه، کودکان در سنین مدرسه شروع به وزن گیری می‌کنند و جنس بافتی که در این دوران ایجاد می‌شود بسیار مهم است.

دکتر نیستانی افزود: اگر بیشترین بافتی که در بدن کودکان از هفت‌سالگی و اولین سال ورود به مدرسه تا دوران بلوغ ایجاد می‌شود، بافت چربی باشد، احتمال چاق شدن و چاق ماندن این کودکان در سنین بزرگ‌سالی بیشتر وجود دارد و در ادامه مشکلات و عوارض چاقی بیشتر گریبان گیر این کودکان خواهد بود.

وی با بیان این‌که باید به عادات و ترکیب غذایی که کودکان مصرف می‌کنند دقت و نظارت کافی داشته باشیم، تاکید کرد: عادات و ترکیب غذا، ذائقه کودکان را از همان سنین ابتدایی بعد از تولد شکل می‌دهد و در گام بعدی باید ماحصل این دو مورد در وزن گیری مطلوب کودک تأثیر داشته باشد.

عضو هیئت علمی انستیتو تغذیه درباره اهمیت مصرف میان وعده در کودکان اظهار داشت: مصرف میان وعده در کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است، مصرف مواد غذایی مثل کیک یا بیسکویت به دلیل حجم کم و کالری بالا می‌تواند به ضرر کودکان تمام شود چرا که در ترکیبات این مواد مقادیر زیادی از چربی و قند آزاد وجود دارد که می‌تواند به کودکان آسیب وارد کند. هرچند که در نگاه اول ممکن است این مهم یک‌راه حل سریع به نظر برسد ولی همیشه سریع‌ترین راه بهترین راه نیست.

دکتر نیستانی با تاکید بر این‌که عادات غذایی نادرست تا سال ها همراه فرد است، تاکید کرد: فردی که به مواد غذایی ناسالم و روش‌های نادرست تغذیه‌ای عادت کرده، این عادات غذایی را تا بزرگ‌سالی با خود حمل می‌کند.

والدین برای فرزندان محصل خود میان وعده سالم تهیه کنند

متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی تصریح کرد: اگر فاصله بین صبحانه تا نهار نیز زیاد است، نان و پنیر، نان و پنیر و گردو یا سبزی، لقمه‌هایی نظیر کوکو و کتلت‌ها، میوه‌ها، خشکبارها، مغزها مانند گردو، فندق و بادام، برگه‌های میوه، انواع شیر خالص در ردیف تغذیه‌های سالمی است که عموما توسط والدین و بخصوص مادران می‌تواند در کیف مدرسه فرزندان محصل قرار گیرد.

وی با تاکید بر اهمیت سلامت مواد غذایی در بوفه مدارس توضیح داد: استفاده بیش‌ازحد از مواد غذایی حتی در شرایطی که از غذای سالم استفاده می‌شود نکته مهمی است چراکه با غذای سالم هم می‌شود چاق شد، به عبارت ساده‌تر اگر اضافه دریافت کالری رخ دهد چاقی و اضافه‌وزن نیز ایجاد می‌شود.

دکتر نیستانی گفت: مسئله غذای سالم با تغذیه سالم متفاوت است، فرد می‌تواند غذای سالم مصرف کند ولی تغذیه سالمی نداشته باشد.

استاد دانشگاه به والدین و مربی‌های بهداشت توصیه کرد: اگر کودکی از جاده تندرستی و مسیر وزن گیری خود خارج شد و یا بافت چربی بیش‌ازحد در کودک ایجاد شد قبل از این‌که این موضوع تبدیل معضل شود باید پیگیری و بررسی شود.

دکتر نیستانی مصرف منبع پروتئینی غنی مثل پنیر، تخم‌مرغ، عدسی، حلیم و مجموعاً مصرف پروتئین را برای صبحانه کودکان توصیه کرد و گفت: پروتئین‌ها منابع غنی هستند که در یادگیری بهتر و افزایش تمرکز کودکان  نقش مؤثر دارند.

https://sbmu.ac.ir/index.jsp?siteid=518&fkeyid=&siteid=518&pageid=42632&newsview=123578

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,خبر دانشکده,آرشیو خبرها
  • کد خبر : 123595
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست