• تاریخ انتشار : 1399/12/13 - 09:43
  • بازدید : 196
  • تعداد بازدید : 181
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
کتابخانه

ارایه نتایج طرح ارتباط بین جایگزینی منابع پروتئین رژیم غذایی و بروز بیماری مزمن کلیوی در بزرگسالان در پايگاه نتايج پژوهش‌های سلامت کشور

افزایش مصرف گوشت قرمز و گوشت های فراوری شده باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی در افراد می شود



      افزایش مصرف گوشت قرمز و گوشت های فراوری شده باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی در افراد می شود.




بیماری مزمن کلیه (CKD) عبارت است از غیرطبیعی بودن ساختاری یا عملکردی کلیه با یا بدون کاهش میزان فیلتراسیون گلومرولی (GFR). افراد مبتلا به CKD ممکن است دارای یک یا چند مورد از موارد ذیل باشند: موارد غیرطبیعی پاتولوژیک، نشانگرهای آسیب کلیه (یعنی تصویربرداری غیرطبیعی و غیرطبیعی بودن فاکتورهای سرمی یا ادراری از جمله پروتئینوری و سدیم ادراری غیرطبیعی) یا GFR کمتر از 60 میلی لیتر بر دقیقه به ازای73/1 مترمربع سطح بدن برای حداقل 3 ماه. حدود 27 میلیون فرد بزرگسال در ایالات متحده مبتلا به CKD هستند که با افزایش مرگ‌ومیر و هزینه‌های مراقبت سلامت همراه هستند.  گوشت قرمز یکی از منابع غنی از پروتئین و ریزمغذی های ضروری مانند آهن ، روی ، سلنیوم ، ویتامین B12 ، اسید فولیک و... است .با توجه به اینکه برخی از این ریز مغذی ها در منابع گیاهی وجود ندارند و یا زیست دسترسی بسیار کمی دارند بر اهمیت مصرف گوشت قرمز می افزایند . هم چنین برخی از مطالعات از فواید مصرف گوشت قرمز به عنوان منبع غنی از پروتئین و کم کربوهیدرات در عدم پیشرفت دیابت و سرطان گزارش داده اند. در حالی که الگوهای غذایی غنی از میوه ها و سبزیجات تازه و با گوشت قرمز کم، مانند رژیم غذایی مدیترانه ای،خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهند، رژیم غذایی غربی، با شاخص مصرف بالای گوشت قرمز، چربی حیوانی، شیرینی، دسر و مصرف کم میوه ها و سبزیجات و محصولات لبنی کم چرب تازه، خطر ابتلا به بیماری های مزمن را افزایش می دهند. در این مطالعه آینده نگر که بر روی 4881 فرد بزرگسال ساکن تهران انجام گرفت نشان داده شد که پس از 6 سال پیگیری افرادی که بیشترین مصرف گوشت قرمز را داشتند در مقایسه با افرادی که کمترین مصرف را داشتند 73 درصد خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی بالاتری دارند. همچنین افزایش مصرف گوشت های فراوری شده می تواند تا 99% احتمال ابتلا به بیماری مزمن کلیوی را در افراد افزایش دهد.






کلیدواژه ها: گوشت های فراوری شده | گوشت قرمز | کلیه | گوسفند | گوساله |








مشخصات طرح مرتبط:



عنوان پروژه: ارتباط بین جایگزینی منابع پروتئین رژیم غذایی و بروز بیماری مزمن کلیوی در بزرگسالان


مجری اصلی: گلاله اصغری   |   همکاران: پروین میرمیران   |   تاریخ اتمام طرح: 1399/12/16   |   کد طرح: 12992                 





  • گروه خبری : کتابخانه دانشکده علوم تغذیه
  • کد خبر : 102527
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست