شاخهای از علم تغذیه است که محدوده وسیعی از موضوعات غذا و تغذیه مرتبط با افراد، خانوادهها و نیازهای خاص گروههای ساکن در نواحی جغرافیایی مشخص را در برمیگیرد. در این رشته افراد بیشتر در قالب گروه، جامعه و جمعیت مورد توجه هستند. تغذیه جامعه همچنین به عنوان ” ترجمان و تبدیل علم تغذیه در طراحی و مدیریت موثر برنامه های متناسب با جامعه و بهبود تغذیه در جهت تامین غذا وتغذیه در چشم انداز توسعه و حقوق بشر”تعریف شده است. تغذیه جامعه بر دستیابی به امنیت غذایی عموم مردم تاکید دارد، درحالیکه مسئولیت تغذیه در بهداشت عمومی، بر ارائه خدمات تغذیه متمرکز است.
ایجاد زمینه آموزشی جامعه نگر، مبتنی بر فرهنگ ملی و منسجم با نگرش توسعه پایدارکه قادر است علوم تغذیه را (ازسلول تا جامعه) تحقق بخشیده و ضمن ارتقاء و گسترش مهارتهای خدماتی و اجرایی فارغ التحصیلان در این زمینه، رویکرد فرا بخشی را در تغذیه با هدف توسعه پایدار با تأسی از برنامه های بالا دستی وسندهای تدوین شده در سطوح کلان و خرد ترویج نماید.
فراهم آوردن بسترهای مناسب در زمینه آموزش و پژوهش، در راستای حرکت برای رسیدن به امنیت غذا و تغذیه (امنیت غذایی) با هدف غایی بهبود کیفیت زندگی جامعه ایرانی.
تربیت متخصصان تغذیه جامعه با نگرش بین بخشی که قادر به اجرای موارد زیر باشند:
الف) طراحی و مدیریت برنامه های مربوط به غذا و تغذیه و ارائه خدمات بطور موثر، کارا، هماهنگ و متعادل
ب) آموزش و بکارگیری شیوه تصمیم سازی از پایین به بالا در مدیریت برنامه غذا و تغذیه درکشور.
پ) برقراری و اجرای یک شیوه انسجام یافته بین بخشی در آموزش، تحقیقات و کارورزی غذا و تغذیه
ت) آموزش وتربیت نیروهای مدبر وکارآمد (لیدر) در کاربرد علم تغذیه و رشته های وابسته در جهت نیل به امنیت غذا و تغذیه در جامعه،
ج) توجیه و جلب حمایت تصمیم گیران و برنامه ریزان سطح کلان برای تامین تغذیه مناسب در جامعه.
د) هماهنگ سازی فعالیت های آموزشی وپژوهشی و تدوین و تنظیم برنامههای آموزشی برای تدریس دروس و مباحث حوزه تغذیه جامعه در رشتهی تغذیه و رشته های مرتبط از طریق:
۱) نظارت بر نحوه ارائه دروس و بررسی و اظهار نظر در مورد متون درسی و محتوای گروه تغذیه جامعه
۲) بررسی و طراحی طرحهای تحقیقی و پیشنهاد به شورای آموزشی-پژوهشی دانشکده
۳) ارزیابی سالانه کار گروه برای طرح در شوراهای آموزشی و پژوهشی
۴) بررسی و اظهار نظر در مورد سرفصلها و تجدید نظر بر عنوان درسها و تعیین محتوای دروس باتوجه به آخرین دستاوردها و پیشرفتهای علمی
۵) تربیت کارشناسان و متخصصان ماهر و توانمند در حوزه علوم تغذیه در مقاطع مختلف تحصیلی
دکتر نسرین امیدوار
استاد، دکترای تخصصی علوم تغذیه
مدیر گروه
CV
omidvar.nasrin@gmail. comhttps://isid.research.ac.ir/Nasrin_Omidvar
دکتر ناصر کلانتری
استاد، پزشک متخصص کودکان
nkalantari1334@gmail
https://isid.research.ac.ir/Naser_Kalantari
دکتر بهرام رشیدخانی
استاد، پزشک، دکترای تخصصی اپیدمیولوژی تغذیه
CV
rashidkhani@yahoo.com
https://isid.research.ac.ir/Bahram_Rashidkhani
دکتر حسن عینی زیناب
دانشیار، دکترای تخصصی جامعه شناسی
CV
Hassan.eini@gmail.com
https://isid.research.ac.ir/Hassan_Eini
دکتر جلال الدین میرزای رزاز
دانشیار، پزشک، دکترای تخصصی علوم تغذیه
CV
Jmrazzaz@sbmu.ac.ir
https://isid.research.ac.ir/Jalaledin_MirzayRazzaz
دکتر آرزو رضازاده
دانشیار، دکترای تخصصی علوم تغذیه
CV
arezoo.rezazadeh@gmail.com
https://isid.research.ac.ir/Arezoo_RezazadehSarabi
دکتر آرزو حقیقیان رودسری
استادیار، دکترای تخصصی علوم تغذیه
CV
ahaghighian@yahoo.com
https://isid.research.ac.ir/Arezoo_HaghighianRoudsari
دکتر مرجان باژن
استادیار، دکترای تخصصی علوم تغذیه
CV
marjanbazhan@yahoo.com
https://isid.research.ac.ir/Marjan_Bazhan
دکتر سعید دعایی
استادیار، دکترای تخصصی علوم تغذیه
مرجان نقوی
کارشناس گروه
نوشین شهیدی
مربی، کارشناسی ارشد علوم تغذیه
دکتر اعظم تویسرکانی
استادیار، دکترای علوم تغذیه
دکتر زهرا کارگرنوین
استادیار، دکترای علوم تغذیه
خدیجه رحمانی
مربی، کارشناسی ارشد علوم تغذیه
مریم قوام صدری
مربی، کارشناسی ارشد علوم بهداشتی تغذیه