• تاریخ انتشار : 1398/02/21 - 11:14
  • بازدید : 506
  • تعداد بازدید : 81
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کنترل سردردهای میگرنی با تغذیه

میگرن یک نوع سردرد اولیه می باشد که برخلاف سردردهای معمول به صورت حملات تکرار شونده بروز می کند. سردرد میگرنی معمولا به صورت ضربان دار و یکطرفه بروز می کند و این سردردها می توانند ادامه پیدا کنند. از علایم آن می توان تهوع، استفراغ، حساسیت به نور و صدا را نام برد. حدود 15 درصد مردم جهان به میگرن مبتلا هستند و آمارها حاکی از شیوع بیشتر در زنان نسبت به مردان است.


کنترل سردردهای میگرنی با تغذیه



میگرن یک نوع سردرد اولیه می باشد که برخلاف سردردهای معمول به صورت حملات تکرار شونده بروز می کند. سردرد میگرنی معمولا به صورت ضربان دار و یکطرفه بروز می کند و این سردردها می توانند ادامه پیدا کنند. از علایم آن می توان تهوع، استفراغ، حساسیت به نور و صدا را نام برد. حدود 15 درصد مردم جهان به میگرن مبتلا هستند و آمارها حاکی از شیوع بیشتر در زنان نسبت به مردان است.



دکتر گلبن سهراب عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این رابطه گفت: باوجود اینکه پاتوفیزیولوژی میگرن به خوبی شناخته نشده است ولی مطالعات نشان داده اند که عوامل محیطی و خارجی مختلفی می توانند موجب تشدید حملات میگرنی شوند. از جمله این عوامل می توان موارد زیر را نام برد:




  • استرس


  • اختلالات هورمونهای زنانه


  • ناشتایی طولانی مدت


  • عدم مصرف آب


  • گرمای زیاد هوا


  • اختلالات خواب و شب بیداری


  • درد گردن


  • مصرف الکل


  •  استعمال دخانیات



دکترسهراب در مورد توصیه های تغذیه ای در کنترل میگرن گفت:



قدم اول در درمان تغذیه ای سردرد از جمله میگرن استفاده از یک رژیم غذایی متعادل از هر پنج گروه غذایی است.



دریافت سه وعده غذایی اصلی و حداقل سه میان وعده از راهکارهای مناسب در کنترل سردرد میگرنی است.



از مصرف قندهای ساده به خصوص در زمان گرسنگی اجتناب کنید.



افراد مبتلا به سر دردهای میگرنی واکنشهای مختلفی نسبت به موادغذایی نشان می دهند. واکنش به یک ماده غذایی ممکن است از نیم ساعت تا 72 ساعت بعد خود را نشان دهد. استفاده از یک دفترچه روزانه برای تعیین زمان و نوع غذای خورده شده ضروری است.



در بیماران مبتلا به میگرن مهم است که به سلامتی عمومی بدن توجه ویژه ای شود. مصرف وعده های غذایی با مقدار کم و تعداد وعده های بیشتر، مصرف مداوم آب در طول روز، فعالیت بدنی منظم، خواب کافی و مدیریت استرس می تواند از بروز میگرن پیشگیری کند.



سهراب در مورد مواد غذایی تشدید کننده حملات میگرنی گفت:



کافئین در مقدار پایین باعث بهبود علایم میگرن می شود ولی اگر مقدار بالای آن (بیشتر از 2 فنجان قهوه در روز) مصرف شود می تواند منجر به تشدید حملات میگرنی شود. بهترین توصیه در مورد مصرف کافئین مصرف منظم با مقدار مشابه بدون تغییر ناگهانی در میزان آن می باشد، به عنوان مثال اگر همیشه عادت داشته ایم روزی یک فنجان قهوه مصرف کنیم ادامه همین مقدار مشکلی ایجاد نمی کند ولی اگر به یکباره مقدار مصرف را به 3 لیوان یا بیشتر افزایش دهیم می تواند احتمال تشدید حملات میگرنی را افزایش دهد.



گلوتامات افزودنی غذایی است که به شکل وسیعی در غذاهای فراوری شده، بسته بندی شده و رستورانی (مانند همبرگر، مرغ سوخاری و ... ) وجود دارد که برای طعم دار کردن غذا مورد استفاده قرار می گیرد. مطالعات نشان می دهند این ماده می تواند باعث تشدید حملات میگرن شود. گلوتامات برروی برچسب محصولات حاوی آن، عمدتا به صورت مونوسدیم گلوتامات یا MSGنوشته می شود.



تیرامین ترکیبی اسیدآمینه ای می باشد که در غذاهایی همچون پنیر کهنه، ماهی دودی، آجیل، شکلات تلخ و غذاهای تخمیری وجود دارد. این مواد هم موجب تشدید حملات میگرنی می شوند.



نیتریت بیشتر در غذاهای فرآوری شده گوشتی همچون سوسیس و کالباس وجود دارد. این ترکیب برای تازه و خوشرنگ نگهداشتن فراورده های گوشتی استفاده می شود. در افرادی که به این ماده واکنش نشان می دهند، از طریق گشاد کردن عروق مغز باعث بروز سردرد می شود.



 آسپارتام یک شیریرن کننده مصنوعی است که در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین به صورت پودر و قرصهای شیرین کننده برای بیماران دیابتی در داروخانه ها در دسترس می باشد و در برخی افراد سبب تشدید سردرد می شود. افراد مبتلا به میگرن باید به برچسب مواد غذایی و نوشیدنی های رژیمی توجه کنند و در صورتیکه از آسپارتام به عنوان شیرین کننده در آنها استفاده شده ار مصرف آن خودداری نمایند.



*توجه:  منیزیم و کوانزیم Q10در کنترل حملات میگرنی مفید هستند



کوآنزیمQ10 که با نام «یوبی کینون» نیز شناخته می شود آنتی اکسیدانی است که به طور طبیعی در سلول‌های بدن ما وجود دارد.



 منابع غذاییکوانزیم Q10:انواع پروتیین ها (مانند جگر،گوشت قرمز، مرغ، ماهی)، مغزها،‌کلم براکلی،‌گل کلم، اسفناج، جعفری و سویا



منابع غذایی منیزیم:حبوبات، مغزها، سبزیهای برگ سبز (مانند اسفناج، جعفری و .....)، دانه کامل غلات (سبوس نگرفته)



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 


  • گروه خبری : خبر دانشکده,آرشیو خبرها
  • کد خبر : 77875
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست