استادیار گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
زنان باردار در دوران کرونا باید باید از یک رژیم غذایی متعادل و متنوع پیروی کنند
استادیار گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد: زنان باردار باید در دوران کرونا با رعایت پروتکل های بهداشتی و پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و متنوع در جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا اقدام کنند.
استادیار گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد: زنان باردار باید در دوران کرونا با رعایت پروتکل های بهداشتی و پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و متنوع در جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا اقدام کنند.
به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دکتر غزاله اسلامیان درباره مادران باردار در دوران کرونا، گفت: یکی از نعمت های فصل تابستان، فراوانی میوه ها و سبزی های متنوع و رنگین کمانی است که سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند. این آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن به ویژه در دوران همه گیری ویروس کرونا دارند. توصیه می شود از هریک از میوه ها و سبزی های سبز، زرد، قرمز و بنفش در وعده ها و میان وعده های غذایی روزانه به صورت متنوع و متعادل دریافت کنند.
وی با بیان اینکه مادران باردار باید به مصرف منابع پروتئینی توجه ویژه ای داشته باشند، گفت: این افراد باید به میزان نیاز از لبنیات کم چرب، تخم مرغ، گوشت های سفید و قرمز و حبوبات در برنامه غذایی روزانه مصرف کنند. در مقابل فست فودها، غذاهای پرچرب و سرخ شده، چربی های جامد، قندهای ساده و شیرینی های ناسالم را از رژیم غذایی روزانه حذف کنند و تا حد امکان از مغر دانه ها و روغن های گیاهی که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند، به مقدار مناسب مصرف کنند.
استادیار گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: مادران باردار طبق تجویز متخصص زنان، مکمل های تغذیه ای را دریافت و از مصرف خودسرانه مکمل ها و گیاهان دارویی اجتناب کنند.
دکتر اسلامیان در ادامه درباره یبوست در دوران بارداری گفت: به منظور پیشگیری از ابتلا به یبوست در دوران بارداری، به سه عامل مهم دریافت آب به میزان کافی، دریافت فیبرها به میزان کافی و فعالیت بدنی منظم داشته باشید که اگر هر یک از این سه مورد به دلیلی به میزان کافی وجود نداشته باشد، احتمال ابتلا به یبوست افزایش می یابد. البته مادران در مورد میزان مجاز فعالیت بدنی حتما با متخصص زنان مشورت نمایند.
وی همچنین بر مصرف سبزی ها همراه با وعده های غذایی، نان و غلات سبوس دار، روغن زیتون، میوه های خشک خیسانده شده در آب، حبوبات و حذف مواد غذایی حاوی کافئین در دوران بارداری تاکید کرد و گفت: مادران بارداری که از مکمل آهن استفاده می کنند، ممکن است تغییر نوع مکمل آهن در بهبود یبوست آن ها موثر باشد، بنابراین با پزشک خود مشورت کنند و از مصرف خودسرانه مسهل ها پرهیز کنند چرا که با مصرف بیش از حد مسهل ها، روده ها ممکن است به آن ها عادت کنند و یبوست در دراز مدت تشدید شود.