• تاریخ انتشار : 1402/02/09 - 08:54
  • بازدید : 217
  • تعداد بازدید : 215
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

چگونه از مسمومیت ناشی از برنج مانده جلوگیری کنیم؟

 

 

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی با اشاره به این‌ که برنج پخته بیرون یخچال به دلیل رطوبت فراوان شرایط بسیار مناسبی برای رشد باکتری دارد، گفت: در صورت نگهداری در دمای بالای پنج درجه، برنج خیلی زود خراب می‌شود.

دکتر گلبن سهراب در گفت‌وگو با خبرنگار اظهار کرد: برنج خام می‌تواند حاوی اسپورهای باکتری به اسم Bacillus Cereus باشد، وقتی برنج را می‌پزیم این اسپورها زنده مانده و در دمای اتاق تبدیل با باکتری می‌شوند.

وی با اشاره به این‌که این باکتری‌ها در دمای ۳۰ درجه سانتی‌گراد در عرض ۲۰ دقیقه دو برابر می‌شوند ادامه داد: در نهایت سمی تولید می‌شود که پس از مصرف برنج مانده فرد دچار اسهال و استفراغ شدید می‌شود.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه با اشاره به این‌که معمولا علامت‌های مسمومیت بین ۳۰ دقیقه تا شش ساعت بعد از خوردن برنج آلوده دیده می‌شود گفت: این مسمومیت غذایی را fried rice syndrome هم می‌گویند که معمولا پس از ۲۴ ساعت برطرف می‌شود.

وی ادامه داد: برای پیشگیری ازمسمومیت با برنج، باید پرنج پخته شده در کمتر از دو ساعت به یخچال با دمای کمتراز پنج درجه سانتی‌گراد منتقل شود.

دکتر گلبن سهراب به نقل از پژوهش‌هایی که در فدراسیون برنج آمریکا (rice federation usa)  انجام شده تاکید کرد: برنج پخته شده را می‌توان برای سه تا چهار روز در یخچال نگهداری کرد.

https://sbmu.ac.ir/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1/%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%B3%D9%85%D9%88%D9%85%DB%8C%D8%AA-%D9%86%D8%A7%D8%B4%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%AC-%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%AC%D9%84%D9%88%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85%D8%9F

  • گروه خبری : خبر دانشکده,آرشیو خبرها
  • کد خبر : 125610
کلید واژه
معصومه رحمانی
خبرنگار

معصومه رحمانی

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست