• تاریخ انتشار : 1401/08/08 - 08:06
  • بازدید : 124
  • تعداد بازدید : 123
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

سلامت قلب، در گرو نوشیدن آب کافی

دکتر غزاله اسلامیان در گفت‌ و گو با خبرنگار با تاکید بر این‌که ۶۰ تا ۷۰ درصد وزن بدن را آب تشکیل می‌دهد ادامه داد: مقدار آب مورد نیاز بدن، به‌وسیله‌ دمای بدن و فعالیت كلیه‌ها برای دفع مواد زاید و میزان تعریق تعیین می‌شود


دکتر غزاله اسلامیان در گفت‌ و گو با خبرنگار با تاکید بر این‌که  ۶۰ تا ۷۰ درصد وزن بدن را آب تشکیل می‌دهد ادامه داد: مقدار آب مورد نیاز بدن، به‌وسیله‌ دمای بدن و فعالیت كلیه‌ها برای دفع مواد زاید و میزان تعریق تعیین می‌شود




متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی با تاکید بر این‌که اگر دچار کم آبی شوید، حجم خون در گردش بدن کاهش می‌یابد اظهار کرد: در این شرایط ضربان قلب بالاتر رفته تا حجم مناسب جریان خون در بدن را حفظ کند، این‌کار بیش از حد معمول به قلب فشار وارد می‌کند.



وی افزود: کم آبی با علامت‌های سردرد و گرفتگی عضلات همراه است.



متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه عنوان کرد: پس از خواب شبانه اولین ادرار صبح، معمولا غلیظ و زرد رنگ است، اما پس از آن ادرار باید بی‌رنگ و بی‌بو باشد و این نشان دهنده كار طبیعی كلیه است.



دکتر اسلامیان در پاسخ به این سوال که نوشیدن چه میزان آب برای هر فرد کافی است؟ گفت: پاسخ این سوال به ظاهر ساده، قدری پیچیده است، در واقع مقدار مشخصی برای دریافت آب تعیین نمی‌شود زیرا نیاز هر فرد به آب به فعالیت بدنی روزانه، سوخت و ساز پایه‌ی بدن، دمای محیط، رژیم غذایی و نسبت وزن عضلات به چربی در بدن، سن، جنس و بیماری‌های زمینه‌ای بستگی دارد.



به‌گفته وی كودكان هنگام ورزش، هرگاه احساس تشنگی كنند به‌اندازه رفع تشنگی باید آب بخورند و علاوه برآن نصف لیوان آب اضافه‌تر هم بنوشند، نوجوانان نیز به همین ترتیب، فقط بعد از رفع تشنگی باید یک لیوان آب اضافه‌تر دریافت کنند.



این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با تاکید بر این‌که مصرف مایعات دریافتی روزانه شامل مایعات از غذا و نوشیدنی‌های متنوع است عنوان کرد: در افراد بزرگسال با فعالیت معمولی در دمای هوای متعادل، حداقل نیاز به دریافت آب یک و نیم لیتر در روز است که برای جایگزینی از دست دادن آب از ریه‌ها، دستگاه گوارش، ادرار و تعریق، بدن به آن نیاز دارد.



وی افزود: در حال حاضر توصیه به مصرف هشت لیوان آب و مایعات در روز است، یعنی تقریبا یک میلی‌لیتر به ازای هر كالری انرژی دریافتی، البته افرادی‌كه در آب و هوای گرم زندگی می كنند یا به دلیل كار و فعالیت شدید زیاد عرق می‌كنند، مقدار بیشتری مایعات باید مصرف كنند.



متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: با این وجود توجه به رنگ ادرار نیز می‌تواند یکی از روش‌های تشخیص وضعیت کم آبی در بدن باشد، در صورتی‌که رنگ ادرار پررنگ باشد می‌تواند نشان‌دهنده کم آبی باشد.



دکتر اسلامیان با اشاره به این‌که وضعیت سلامت بدن شما به ویژه قلب و کلیه، بر میزان توصیه شده مایعات مصرفی تأثیر دارد، گفت: در صورتی‌که بیماری زمینه‌ای خاصی به‌ویژه نارسایی قلبی، نارسایی کلیوی و سنگ کلیه دارید حتما باید با پزشک متخصص در زمینه میزان دریافت مایعات مشورت کنید.



وی استفاده مدام از آب و نوشیدنی‌های گازدار را تهدیدی برای سلامت دانست و ادامه داد: آب های گازدار به دلیل داشتن گاز کربنیک منجر به نفخ و مشکلات گوارشی می‌شود.



متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه با بیان‌ این‌که آبمیوه‌های طبیعی می‌توانند بخشی از نیاز روزانه به مایعات در بدن را تامین کنند خاطرنشان کرد: نکته اینجاست که این نوشیدنی‌ها به دلیل کالری بالا و نداشتن فیبر در صورت دریافت روزانه و مداوم  می‌توانند منجر به اضافه وزن شوند.



وی به افرادی که تمایل به مصرف آب ندارند یا فراموش می‌کنند آب بنوشند توصیه کرد: یک پارچ آب را همیشه در معرض دید خود بگذارید، این کار به شما یادآوری می‌کند که باید آب بنوشنید و یا از آبنوش‌ها (دتاکس‌ها) استفاده کنید. (دتاکس‌ها شامل آب و تکه‌های میوه و سبزی هستند مثل دتاکس لیمو و نعناع یا دتاکس خیار).



دکتر اسلامیان ادامه داد: بخشی از آب مورد نیاز روزانه بدن نیز از طریق دریافت کافی میوه و سبزی نیز تامین می‌شود.



وی با تاکید براین‌که تا جایی که امکان دارد باید مصرف آب‌های معدنی محدود شود، اضافه کرد: بطری‌های آب معدنی عمدتا حاوی دارای ماده‌ای به نام بیسفنول‌آ هستند، مطالعات نشان داده‌اند استفاده مداو از این ماده برای سلامت مضر است.



 



  • گروه خبری : خبر دانشکده,آرشیو خبرها
  • کد خبر : 122180
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست