فوايد ميوه ها: طالبی
طالبي ميوه اي تابستاني و آبدار است كه تشنگي را بر طرف مي نمايد، مصرف اين ميوه به علت داشتن پتاسيم بالا در پيشگيري از بيماري هاي قلبي عروقي و فشار خون موثر است. با توجه به نتايج تحقيقات مبني بر نقش پتاسيم در تنظيم فعاليتهاي عصبي ، ماهيچه اي، همچنين تنظيم آب بدن، طالبي با داشتن مقادير مناسبي از پتاسيم مي تواند نقش مهمي در اين موارد داشته باشد.
فوايد ميوه ها: طالبي طالبي ميوه اي تابستاني و آبدار است كه تشنگي را بر طرف مي نمايد، مصرف اين ميوه به علت داشتن پتاسيم بالا در پيشگيري از بيماري هاي قلبي عروقي و فشار خون موثر است. با توجه به نتايج تحقيقات مبني بر نقش پتاسيم در تنظيم فعاليتهاي عصبي ، ماهيچه اي، همچنين تنظيم آب بدن، طالبي با داشتن مقادير مناسبي از پتاسيم مي تواند نقش مهمي در اين موارد داشته باشد.
از املاح ديگر موجود در طالبي مي توان به كلسيم، منيزيم و فسفر اشاره كرد. همچنین طالبي سرشار از پيش ساز ويتأمين Aاست كه مي تواند به تأمين بخشي از ويتامينAبدن كمك كند. ويتأمين Aدر حفظ سلامت چشم و بينايي، همچنين تأمين رشد و نمو و بهبود عملكرد ايمني بدن نقش دارد. از اينرو مصرف طالبي براي تأمين سلامت و رشد و نمو مي تواند مفيد باشد. طالبي همچنين حاوي ويتامين Cو برخي ويتامينهاي گروه Bنيز مي باشد كه در تأمين بخشي از نيازهاي بدن به اين مواد مغذي كمك مي كند.
نتايج تحقيقات علمي، اثرات مفيد آنتي اكسيداني مصرف عصاره طالبي را بر روي حيوانات نشان داده است، همچنين ديده شده كه عصاره طالبي مي تواند اثرات مفيدي در جهت پيشگيري از صدمه به آئورت داشته باشد و به بهبود سلامت قلب و عروق كمك كند. با توجه به نتايج تحقيقات، مصرف طالبي مي تواند در حفظ سلامتي از اهميت خاصي برخوردار باشد. از اينرو گنجاندن اين ميوه خوش طعم و آبدار در برنامه غذايي روزانه بويژه در فصل تابستان توصيه مي شود. اما به دلیل شیرینی آن و برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی، به ویژه در افراد دیابتی، باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کرد.
مینا کاویانی
مسئول واحد آموزش همگانی
انستیتوتحقیقات تغذیه وصنایع غذایی کشور