• تاریخ انتشار : 1394/11/12 - 06:17
  • بازدید : 963
  • تعداد بازدید : 67
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

امنيت غذايي، ارمغان همكاري انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و سازمان تحقیقات کشاورزی وزارت جهاد كشاورزي

در راستاي همكاري مشترك و به منظور استفاده بهينه از پتانسيل موجود و ظرفيت‌ها و توانايي‌هاي علمي- پژوهشي مقرر شد تفاهم‌نامه ای دو جانبه‌اي مابين انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و سازمان تحقیقات کشاورزی منعقد شود.




دکتر اسکندر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی روز یکشنبه مورخ 11بهمن ماه به اتفاق هیات همراه متشکل از دکتر طهماسبی معاون پژوهشی و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر کامبیز بازرگان رئیس موسسه تحقیقات آب و خاک و دکتر رجب چوگان در جمع معاونین و مدیران گروه های آموزشی و پژوهشی در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور حضور یافت.



در این نشست ابتدا دکتر هدایت حسینی رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی ضمن خیر مقدم و و خوشامدگویی و تبریک فرارسیدن ایام الله دهه ی فجر به معرفی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور پرداخت و گفت شورای عالی این انستیتو متشکل از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان برنامه ریزی است که فرصت خوب همکاری با این سازمان ها را برای انستیتو فراهم کرده است. انستیتو تحقیقات تغذیه ای با بهره برداری از 52 نفر عضو هیات علمی و حدود 700 دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی از کارشناسی تا دکتری و آزمایشگاه های مجهز در حوزه غذا و تغذیه و پایلوت پلنت دارای توانمندی های خوبی در کشور بوده و آماده است با سازمان های ذیربط همکاری های علمی و فنی برقرار نماید.



ایشان در ادامه شاخص ترین چشم انداز های در دست اقدام انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور به بحث امنیت غذایی، بررسی سرانه مصرف و جدول ترکیبات مواد غذایی را عنوان نمود و اضافه کرد با توجه به مشکل کمبودهای مواد ریز مغذی در کشور از سال 86 غنی سازی مواد غذایی در دستور کار انستیتو قرار گرفت که منجر به انجام پروژه غنی سازی آهن و اسیدفولیک در نان شد و در حال حاضر با توجه به شیوع بسیار بالای کمبود ویتامین D در کشور پروژه ی غنی سازی نان با ویتامین D در ، در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است که از طریق انستیتو انجام می شود .



در ادامه ی این نشست دکتر زند با تبریک انتصاب دکتر حسینی از وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید غذا در کشور یاد نمود و افزود در دنیا موضوع عرضه و تقاضای غذا موضوع پیچیده ای است که مقوله ی امنیت غذایی را به خود اختصاص می دهد.



رئیس سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی یکی از مشکلات دنیای امروز را در مقاطعی بهم خوردن اعتدال عرضه و تقاضای غذا مطرح نمود و گفت از دلایل بهم خوردن این توازن افزودن جمعیت،کمیت و کیفیت مواد غذایی و مسئله رقابت غذا و سوخت که یک میلیارد خودرو در دنیا با دهان 70 میلیارد جمعیت رقابت می کند و نیز مسئله امنیت غذایی، کمبود آب که کشور ما زمین حاصلخیز کمی دارد و تبخیر در آن چندین برابر متوسط دنیا است، فرسایش و تخریب خاک که در این مورد نیز در منطقه در صدر هستیم، افزایش درجه حرارت و الگوی نامتعارف برمیگردد، الگوی غذایی مطلوب باعث کاهش بار بیماری ها فلذا یکی از کارهای مهم برای همکاری های دوجانبه اصلاح الگوی مصرف برای تامین غذا به سمت الگوی مناسب است.



دکتر زند در بحث غنی سازی نیز گفت بهتر است همکاری ها به سمتی رود تا غنی سازی از مزرعه شروع شود امروزه مفهوم کشاورزی با گذشته متفاوت است و غذا است که نقش دارویی پیدا می کند، امید داریم بتوانیم با کارهای در دست اقدام، کمبودها را در دل غذاها تامین نماییم تا نیازی به مکمل های جداگانه نباشد.



ایشان از تدوین پروژه ای با فرهنگستان و وزارت علوم و وزارت کشاورزی با عنوان امنیت غذا برای سنجش ظرفیت تولید ایران و طراحی الگوی کشت خبر داد و افزود که در این زمینه می توانیم از مشارکت انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور استفاده نماییم.



دکتر زند در بخش دیگری از سخنان خود ضمن استقبال از همکاری متقابل با انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اعلام نمود 24 موسسه تحقیقاتی وابسته به سازمان تحقیقات و آموزشی می توانند همکاری های مشترکی را در راستای ارتقاء غذا و تغذیه در کشور با انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور داشته باشند و امکانات و تجهیزات این موسسات تحقیقاتی می توانند مورد استفاده در انجام برنامه های تحقیقاتی مشترک با انستیتو قرار گیرند.



به عنوان حسن ختام نیز در راستاي همكاري مشترك و به منظور استفاده بهينه از پتانسيل موجود و ظرفيت‌ها و توانايي‌هاي علمي- پژوهشي مقرر شد تفاهم‌نامه ای دو جانبه‌اي مابين انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و سازمان تحقیقات کشاورزی منعقد شود.



پایان پیام



روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور


  • گروه خبری : خبر دانشکده
  • کد خبر : 28290
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست