• تاریخ انتشار : 1401/08/30 - 10:48
  • بازدید : 141
  • تعداد بازدید : 140
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برای خنثی کردن خطرات آلودگی هوا چه غذاهایی مصرف کنیم؟

دکتر نسرین امیدوار استاد دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی با بیان اینکه آلاینده های موجود در هوای آلوده، از عواملی هستند که باعث بروز اکسایش در بدن ما می شوند، گفت: بنابراین باید غذاهایی را مصرف کنیم که به مقدار کافی آنتی اکسیدان داشته باشند و به سیستم ایمنی ما برای مقابله با شرایط کمک کنند.

دکتر نسرین امیدوار استاد دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی با بیان اینکه آلاینده های موجود در هوای آلوده، از عواملی هستند که باعث  بروز اکسایش در بدن ما می شوند، گفت: بنابراین باید غذاهایی را مصرف کنیم که به مقدار کافی آنتی اکسیدان داشته باشند و به سیستم ایمنی ما برای مقابله با شرایط کمک کنند.

عضو هیئت علمی دانشکده با تاکید بر ضرورت مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان توضیح داد: مصرف به اندازه آنتی اکسیدان ویتامین C می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک زیادی کند.

وی درباره موادغذایی حاوی ویتامین  توضیح داد: تمام سبزیجات برگدار سبز، پیازچه، کلم سبز، انواع مرکبات، توت فرنگی و گوجه فرنگی منابع مهم ویتامین cهستند.

این متخصص مصرف بیشتر میوه و سبزیجات را توصیه کرد و گفت: مصرف سبزیجاتی همچون خانواده کلم ها از جمله کلم بروکلی، کلم پیچ و گل کلم، اسفناج، پیازچه و میوه هایی از جمله انواع مرکبات و سیب در هوای آلوده بسیار مفید است زیرا می تواند حالت های شبیه به آسم را نیز کمرنگ کند.

دکتر امیدوار یادآور شد: همچنین باید مراقب باشیم که در صورت داشتن زمینه حساسیت و آسم، غذاهایی را که محرک این عارضه ها هستند کمتر مصرف کنیم.

ایشان درباره اثر مصرف شیر و لبنیات در روزهای آلوده توضیح داد: مصرف شیر در روزهای آلودگی هوا توصیه می شود و در عین حال مصرف لبنیات کافی و غذاهای متنوع سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

وی با بیان اینکه در هوای آلوده فلزات سنگین نیز وجود دارد، یادآور شد: خیلی از این فلزات هنگام جذب در بدن ما، با مواد مغذی رقابت می کنند و بنابر این لازم است که غذاهای متنوعی مصرف کنیم که حاوی آنتی اکسیدان ها باشند.

این متخصص با تاکید بر مصرف بیشتر مایعات در روزهای آلودگی هوا، ادامه داد: مصرف کافی آب  به شست و شوی مسیر تنفس کمک می کند و باعث می شود که تنفس راحت تری داشته باشیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه همچنین مصرف میوه های زرد تیره و نارنجی تیره همچون هویج، کدو تنبل و خرمالو را توصیه کرد و گفت: این میوه ها منابع غنی پیش سازهای ویتامین Aهستند.

وی با بیان اینکه ویتامین Eنیز یک آنتی اکسیدان است که در دانه های روغنی زیاد دیده می شود، گفت: معمولا این ویتامین با مصرف اشکال مختلف روغن در رژیم غذایی روزانه افراد وجود دارد.

دکتر امیدوار در پایان درباره تغذیه کودکان زیر دو سال در شرایط آلودگی هوا گفت: مصرف شیر مادر در این شرایط بسیار توصیه می شود و والدین در تهیه غذاهای کمکی برای کودکان باید به مصرف ویتامین Cبه اندازه کافی توجه کنند.

https://sbmu.ac.ir/index.jsp?siteid=518&fkeyid=&siteid=518&pageid=42632&newsview=122840

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,خبر دانشکده,آرشیو خبرها
  • کد خبر : 122982
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست