گسترش همکاریهای دانشگاه با بنیاد علمی فرهنگی ابوعلی سینا
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جلسه هم اندیشی تجاری سازی فراورده های طب ایرانی سنتی در حوزه دارو، مکمل و غذا که با حضور رییس و اعضای بنیاد علمی و فرهنگی بوعلیسینا برگزار شد، در خصوص گسترش همکاری با این بنیاد اعلام آمادگی کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فن آوری دانشگاه دکتر علیرضا زالی در جلسه هم اندیشی تجاری سازی فراورده های طب ایرانی سنتی در حوزه دارو، مکمل و غذا که با حضور رییس و اعضای بنیاد علمی و فرهنگی بوعلیسینا، رییس انجمن تولید کنندگان داروهای طبیعی، فراورده ها و طب سنتی ایران، معاون توسعه مدیریت و منابع ومعاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، مدیر مرکز رشد و نوآوری غذا انستیتو تغذیه و عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی برگزار شد، برای همکاری با این بنیاد اعلام آمادگی کرد.
وی ادامه داد: به دلیل ماهیت چندوجهی بنیاد بوعلی سینا زمینه های همکاری میتواند متنوع باشد و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در کنار این بنیاد تفاهم نامههایی در زمینههای مختلف را منعقد خواهد کرد.
به گفته رییس دانشگاه، مهمترین بحث که رسالت واقعی این بنیاد است، محوریت بر بازشناسایی شخصیت علمی و اجتماعی عظیم ابوعلی سیناست؛ در همین راستا باید همکاری مشترکی انجام شود، چرا که ابن سینا میراث غیرقابل ملموس ایرانی اسلامی هستند.
دکتر زالی در این جلسه در راستای ارتقای همکاری با بنیاد ابوعلی سینا با محوریت غذا و پس از آن با محوریت دارو و مکمل، پیشنهادهایی ارایه داد.
وی تصریح کرد: انتشار کتاب یا جزوات با زبان قابل فهم مردم و نگاه ویژه ابن سینا به غذا با رویکرد طب ایرانی با همکاری بنیاد میتواند تاثیر خوبی در جامعه داشته باشد.
رییس دانشگاه بیان کرد: در منطقه زیستی ما، غذا یک کالای تاریخی و فرهنگی است، باید با همکاری بنیاد ابوعلی، سازمان میراث فرهنگی و انستیتو تحقیقات تغذیهای
نمایشگاهی با نگاه تاریخی و حضور کشورهای منطقه با هدف راهاندازی توریسم غذا راه اندازی شود.
به گفته دکتر زالی، در زمینه غذاهای فراسودمند یا بیولوژیک با ماهیت دارویی و درمانی نیز زمینه همکاری با بنیاد ابوعلی سینا فراهم است.
وی در ادامه از مصوبه هیئت امنا مبنی بر حرکت دانشگاه به سمت دانشگاه حکمت بنیان خبر داد و گفت: دانشگاه در این تصمیم پیشتاز بوده است و زمینه را برای یکی از بهترین مدلهای همکاری با شما فراهم میکند.
دکتر زالی در پایان ضمن بررسی راهکارهای بهرهگیری از منابعی همچون کتاب القانون فیالطب که توسط بنیاد منتشر شده است، گفت: امیدوارم این جلسه سرمنشا همکاری های بیشتر باشد و به غذا محدود نشود.
دکتر امیرحسین جمشیدی رییس انجمن تولید کنندگان داروهای طبیعی، فراوردهها و طب سنتی ایران نیز در این دیدار عنوان کرد: از سال ۸۵ پیش از شروع دوره های طب سنتی، با آغاز صدور مجوز برای ساخت فراوردههای طب سنتی، تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ فرآورده مجوزدار وارد بازار دارویی کشور شده است. همچنین از سال ۱۳۶۰ با آغاز صدور
مجوز داروهای طبیعی، تاکنون پنج هزار و صد داروی طبیعی در کشور در دسترس قرار گرفته است.
وی از فعالیت ۳۸۰ شرکت با حداقل یک فرآورده مجوزدار در این زمینه خبر داد و در خصوص نحوه نظارت انجمن و وزارت بهداشت بر این قبیل تولیدات توضیحاتی ارایه داد.
دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در جلسه هم اندیشی به نحوه به کارگیری خواص گیاهان طبیعی در تولیدات نوآورانه و فناورانه اشاره کرد و گفت: طب سنتی ایرانی در حوزه فناوری نقش پلی مهم را ایفا میکند.
وی در ادامه از آمادگی دانشگاه برای ارتقای همکاری در قالب ۲۱۰ شرکت دانش بنیان که ۱۰ درصد آنها در زمینه طب سنتی ایرانی فعالیت دارند، با بنیاد علمی و فرهنگی ابوعلی سینا خبر داد.
دکتر زرقی همچنین گفت: مرکز رشد طب مکمل ایرانی که در دانشکده طب سنتی مستقر است نیز با مشارکت مستقیم چهار شرکت به صورت اختصاصی و تعدادی شرکت هم به صورت غیر اختصاصی مشغول به فعالیت در این زمینه هستند.
نظر