• تاریخ انتشار : 1399/12/05 - 11:45
  • بازدید : 186
  • تعداد بازدید : 118
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

مصرف پروتئین در ایام نقاهت کووید-19 در هر وعده غذایی ضروری است




احساس ضعف، خستگی، کاهش وزن و مقاومت بدن از علائم ایام نقاهت کرونا است که برای بهبود آن نیاز به مصرف پروتئین در هر وعده غذایی است.



به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دکتر احسان حجازی اعلام کرد: باید در نظر داشته باشیم کاهش وزنی که در زمان بستری در بیمارستان در ایام نقاهت کووید- 19 رخ می دهد را باید با مصرف مواد غذایی پروتئین، کالری و انرژی زا جبران کنیم.



وی مواد غذایی پر پروتئین را شامل انواع گوشت ها، ماهی ها، و تخم مرغ، حبوبات، فراورده های لبنی، کره بادام زمینی، مغزها و آجیل ها دانست و افزود: سعی کنیم در هر وعده غذایی کربوهیدرات های کامل  اعم از نان سبوس دار و غلات کامل، سبزیجات و میوه ها در هر وعده غذایی مصرف کنیم. چرا که این مواد غذایی، املاح و ویتامین نیاز بدن در دوران نقاهت کرونا را تامین می کند.



عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه عنوان کرد: باید دقت شود که اگر در هر وعده غذایی در این دوران، وعده مصرفی، 50 درصد کمتر از موادی که مورد نیاز است، از مکمل های غذایی همچون پودرهایی به شکل شیرخشک که با آب قابل حل و حاوی مواد مغذی و ریزمغذی ها است، استفاده شود .



دکتر حجازی با بیان اینکه در دوره نقاهت کووید 19باید روزانه 8 تا 10 لیوان مایعات اعم از آب، آب میوه طبیعی، شیر و یا مکمل تغذیه که در آب قابل حل است، در میان وعده ها استفاده شود. چرا که مصرف مایعات کمبود کالری بدن در این دوران را جبران می کند و به دنبال آن بهتر است تعداد وعده های غذایی کوچک را افزایش دهیم. به طوری که روزانه حداقل 4 تا 6 وعده غذایی با توجه به برخورداری از پروتئین هر چند ساعت یکبار مصرف شود.



وی اظهار کرد: اگر اشتها در بیمار مبتلا به کرونا در ایام نقاهت کم است، باید غذایی مصرف کند که غنی از پروتئین، کالری و انرژی زا همچون پنیر، ماست های پر پروتئین، کره بادام زمینی، شیر کامل،  آب گوشت و سس گوشت برخوردار تا غذا از لحاظ مواد مغذی غنی تر شود.



این متخصص تغذیه به تغییر ذائقه بیماران مبتلا به کرونا در ایام نقاهت اشاره کرد و افزود: اگر ذائقه این افراد تغییر پیدا کرد، باید از مصرف غذاهای سرد و سپس گرم شروع کنند و البته می توانند مقداری شکر، نمک و چاشنی در حین پخت غذا اضافه کنند تا میل به غذا در این افراد افزایش پیدا کند و انجام فعالیت فیزیکی، خواب و استراحت کافی را عوامل کمک کننده برای بدست آوردن سلامتی دوباره افراد مبتلا به کرونا در ایام نقاهت دانست.


  • گروه خبری : خبر دانشکده
  • کد خبر : 102219
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست